DAG 17 "Kou maakt je warm" (van Jasper naar Banff)

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:09

Nog maar net weg uit Jasper of een kariboe stond rustig te grazen langs de kant van de weg aan de bosrand. Vele fotografen klikten vol overgave.
De eerste stop was een earthcache (Athabasca). Een waterval met meerdere lagen om dit te bewonderen. Watergeweld stortte in grote diepte met de nodige waterdamp de lucht in.
Na deze val weer verder naar een ander wonder van de natuur, t.w. "bubbling sands". Inderdaad was in een poeltje zand te zien zien dat steeds bellen blies. Het leek op drijfzand, maar dan gelig en helder. (Ook hier een earthcache. Nr 2 van de vijf vandaag)
Dat alles nog mooier kan is bijna niet te bevatten na wat wij allemaal al gezien hebben. Wat is deze wereld toch mooi en wonderlijk.
Een volgende stop op deze rit naar het volgende hotel was een gletsjer. We reden al op de Icefieldroad, dus "aais" moest een keer komen. 
Inderdaad, Columbia Icefields, ook een earthcache. Na een pittige klim naar de gletsjer was het indrukwekkend te zien hoe de ijsmassa smolt in kleine riviertjes, hoe stenen gekrast werden en hoe blauw ijswater kan zijn. Helaas moesten we ver klimmen naar de gletsjer daar deze zich meer terugtrok door 'global warmth" klimaatverandering en opwarming van de aarde. 
Daarna zijn we naar het busstation gegaan om daadwerkelijk op de gletsjer lopen. Met een bus er naar toe, overstappen op een giga - bus met eveneens giga wielen dat heel langzaam de zeer steile berg en het ijs en het ijs. We mochten uitstappen en ons begeven op de aangegeven cirkel. Pas was nog een 7 jarig kind bijna in een ijsscheur gevallen. Vele foto's zijn genomen van deze omgeving inclusief de Canadeze vlag, the Mapje leaf. 
Als toetje van deze rit zijn we gebracht naar een glazen brug, genaamd sky walk. Lopen over glas met de grond 300 m onder je. Blubberknieën kunnen het gevolg zijn. Het viel gelukkig mee. 

De reis vervolgend, na een verblijf bij de gletsjer van ruim 4 uur , naar een zeer blauw meer toe.
Ook daar weer de natuur bewonderd net als de honderden daar aanweizge Chinezen. Kunnen er ook minder geweest zijn, maar ze zijn overal. Nog geen Canadees gezien.;)

Best moe van deze reis door gereden naar het hotel in Banff en Lake Louise overgeslagen. Dit ondanks de zeven caches die daar liggen. Morgen misschien.
De geplande reis van 300 km duurde ipv 4 uur ruim 10 uur. Concusie: Canada is te mooi om eventjes doorheen te reizen. We hebben de tijd en nemen dit. Daarbij beseffend dat er steeds weer keuzes gemaakt moeten worden. Het is teveel voor één vakantie. Dus of nog een keer terugkomen ooit of emigreren. (Dus beide)
Weer een keuze. De vraag aan de lezer: Wat kies jij?

(Ps. Ma/pa gaaf jullie reacties onder mijn stukjes. Jammer dat vliegen geen optie is, want anders...)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan