DAG 9: "THE WHOLE WHALE EXPERIENCE"

Door Dan en Monique - 09-08-2016 21:59
"Berengoed"
Vandaag de dag dat we de boot nemen om niet naar caches te zoeken, maar walvissen.
Om half tien waren we present bij Adventure Quest, samen met een drietal Duitsers en twee Britten. Na de benodigde papieren en achterlaten van adres gegevens voor het geval dat we de tocht niet overleven zijn wij aan boord gegaan. Daar wederom instructies hoe te overleven en wat te doen als de kapitein het niet meer ziet zitten. 
De kapitein had vele verhalen onderweg en beloofde een succesvolle tocht, dat hij al snel in grootheid verminderde. Binnen een kwartier zagen we de eerste "pufjes" van vleesetende Orca's. Zij eten voornamelijk zeeleeuwen en robben. Geen vis, want dat zijn andere Orca's waarvan ik de naam niet meer weet.
Na wat pufjes duiken ze onder en zie je ze een vijftal minuten niet meer. Eerst twee mannetjes, later een drietal met een vrouwtje erbij. Indrukwekkend gezicht. Dit spotten vol geduld duurde anderhalf uur. De tijd vloog om. Door naar een volgende plek verderop. Daar waren walvissen gesignaleerd. Inderdaad hoorde je eerst hun aanwezigheid en even later zag je ze steeds ademhalen met hun "puf" plus 'stoom'. Na zes keer ademhalen doken zij onder en zag je ze volgens zeggen een viertal minuten niet meer. Bij ons duurde deze minuten minstens een kwartier. Dit een paar keer gezien te hebben zijn we gaan lunchen. De kapitein had een prima picknickplek op een eiland bedacht inclusief 'toilet' en mogelijke aanwezigheid van beren. 
De lunch bestond uit wraps en redvelvet cookies! Ondertussen vertelde hij allerlei verhalen wat te doen bij het ineens onmoeten van een beer. (Dit zou later van pas komen).
Na de lunch wederom aan boord om naar de dolfijnen te kijken. Een hele grote groep dolfijnen werden al snel gespot na de 'devils eye', levensgevaarlijke draaikolken gevormd door de getijde wisseling. 
De dolfijnen zwommen dolletjes rondjes. Maakten geen geluid. Dit betekende dat zij sliepen. 
Zij schakelen hun hersenen voor de helft uit en zwemmen plus ademen door. (Soort ambtenaren dus, of voetbal supporters).
De terugreis ving aan en onderweg kwamen we bij toeval nog een zestal Orca's tegen die dichtbij de boot kwamen. Mooi om te zien.
De reis zat er na zeven uur varen op. Geen moment verveeld in dit prachtige waterrijke gebied vol leven. Respect voor de natuur krijg je hier zeker.
's Avonds nog na het diner het bos in gegaan om toch og wat caches te vinden. Het werd al snel donker, dus met veel geluid het bos weer uit. Spannend.
Even later heb ik de verhalen over beren toegepast. Ik kwam de hoek om en zag hem staan. Ik bevroor en boog mijn hoofd en hij ook. Ik deed een stap achteruit en hij ook. Ik maakte geen oogcontact, hij ook niet. Ik draaide mij langzaam om en hij... deed exact hetzelfde! De instructies heb ik goed opgevolgd en zijn dus waar. Langzaam liep ik van hem weg en hij ook. Ook hij botste tegen de deur van de badkamer, net als ik........
Morgen weer trails wandelen en na het diner het door ons georganiseerde event: "meet and greet the Dutchies". Een aardig aantal Canadezen hebben zich aangemeld om ons te ontmoeten. Ben benieuwd.
 
 
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan