Dag 5 "Ferry very good"

Door Dan en Monique - 09-08-2016 21:55

Vroeg in de ochtend het hotel verlaten om per Translink (metro) naar het vliegveld te gaan. Dit keer niet om de lucht in te gaan, maar voor het accepteren van de huurwagen. Alles was reeds in Nederland geregeld en dat besefte de verhuurder al snel. Hij heeft nog even geprobeerd om een nutteloze verzekering aan te smeren, maar merkte dat research hem voor was. 
De prachtige rode Hyundai stond glimmend te glimlachen bij het zien van zijn berijders. 
Een automaat. Het was even wennen om mijn linkerbeen nutteloos te laten zijn en mijn rechterhand zonder pookje, de versnelling. Alleen de letter D was van belang, althans voor het rijden in de juiste richting. 
Het verkeer paste zich goed aan , of ze rijden altijd hier ontspannen. Soepeltjes gleed de rode wagen over de Canadese weg om even later de ferry in te rijden. Zes deks boot. Vele auto's en vrachtwagens werden in drie uur tijd naar Vancouver Island overgevaren. 
Prachtige natuur aan weerszijden van de boot. 
De ferry verlaten en rijdend richting het hotel te Victoria, de hoofdstad van British Colombia.
Ongelooflijk vriendelijk en hartelijk welkom geheten. 
Wederom een kamer met twee super brede bedden voor kleine mensen. Queensize.
Na installatie en even bijkomen de wandeling naar de oude stad ondernomen. Natuurlijk via een paar caches. Typische Victoriaanse bouwstijl. Leuk om te zien en doorheen te wandelen met een middagtemperatuur van 25 graden. 
Na het diner toch de weg terug aanvaard met de wandelschoenen en lekker vermoeid met 10 caches op de teller naar het hotel. Het wijntje dat we onderweg hebben gekocht in een liquorstore smaakte extra lekker. Proost.
Morgen verder reizen naar Tofino, een reis van minstens 318 km. Zonder tussenstop 4 uurtjes zegt dubbele Tom. Dat zullen we zien. Ik reken op het dubbele, want oerbossen zie je niet dagelijks.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan