DAG 24:"VAN DE U ES EE TOE KA NA DEE"

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:17

Met een pittige tocht voor de boeg zijn we na wat koffie snel de auto ingestapt. Het ontbijt achter het stuur en even later weer eens lekkere koffie inclusief Internet. 
De tocht langs het Erie meer was minder mooi dan de heen reis. Amerika heeft het net niet, dat wat Canada wel weer heeft: charme.
Onderweg de gebruikelijke cache van de dag opgepikt en snel verder. Geen tijd te verliezen want we moesten weer met Danique door de douane zien te komen. Dit keer duurde het geen uur, maar..... 10 minuten. Met een goede reis wensend keek de kale douanier ons nog glimlachend na.
Canada, we zijn er weer. Het voelt als thuiskomen. Ik begin steeds meer te beseffen dat dit het tweede land had kunnen zijn of wellicht nog wordt. Alles en iedereen voelt goed.

Na een enkele cache onderweg te hebben gevonden in de hitte, besluiten we om direct naar het motel te gaan. Vanaf daar zien we wel wat we gaan doen. Er zal iets gedaan moeten worden of gaan gebeuren, want anders heb ik niets te beschrijven in dit reislog. Zou ik nog moeten beginnen met een zin als: "Met een pittige tocht voor de boeg zijn we na wat koffie snel de auto ingestapt. Het ontbijt als ....." 

Het motel voelt goed aan. Twee giga bedden en een tv. De Pakistaanse eigenaar probeerde ons nog een grotere kamer met bijbetaling te verkopen. Helaas, wij zijn 'Dutch'.
Kopje koffie in de kamer en daarna naar Point Peelee. Het schiereiland en het zuidelijkste puntje van Canada. Lekker op de rotsen gezeten met de voeten in het niet zo koude water, de zon brandde. Bleek ook nog een cache te liggen op zo'n 5 m. afstand. Hoe is dat mogelijk? Monique kwam terwijl ze op een rots zat erachter dat ze nog niet gelogd had. Oeps.... rotsen met alg zijn glad. Een pijnlijke val tot gevolg. Met moeite op kunnen staan. Even gedacht aan stuitje. Gelukkig bij nader onderzoek lijkt het er meer op dat spieren een knal hebben gekregen en wellicht wat kneuzingen de pijn veroorzaken. Direct terug naar het motel en Danique en ik hebben een pharmacie opgezocht om arnica en andere medicijnen te kopen. Vandaag was bijna iedereen vrij vanwege een Canadese feestdag. Gelukkig was de Walmart wel open. 
Uiteindelijk lijkt alles mee te vallen. Spieren doen wel pijn of zijn gevoelig, maar tijdens een avondwandeling verliep alles 'soepel'.
Morgen het effect van de smeersels tijdens de reis naar st Thomas, daar waar Donna en David wonen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan