DAG 15: VAN CLEARWATER NAAR JASPER. (VAN BC NAAR ALBERTA)

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:05

Om 8.30 uur vertrokken na grondige controle van de kamer opdat geen oplaadsnoertje achter blijft of anderszins. De reis zal 4 uur duren en is maar één lange weg. Qua weg klopte het perfect vandaag. De tijd werd wederom verdubbeld. Puur door de 'schuld' van het landschap en onze uit de hand gelopen hobby. De eerste stop was gelijk bij een zogenaamde 'lost place'. De brug die nergens naar toe leidt. De oude spoorbrug zonder functie stond boven het landschap te verroesten. Het paadje door de bush confronteerde ons met de daar rondhangende levende wezens. Het kadaver van een zwarte beer waarschuwde de aanwezigheid van een nog groter wezen. In dit gebied komen allerlei roofdieren voor, t.w. adelaars, arenden, beren zowel zwarte als grizzlyberen, poema's en de mens.

Elke volgende stop was weer zo bijzonder. Het geocache spoor volgen brengt je op de meest mooie plekjes waar je anders niet zou komen!
Een korte wandeling naar een rivier gaf de aanblik van stortend water. Zo dichtbij dit mooie natuurgeweld aanschouwen geeft kippenvel. Vele foto's van water, water en water zijn gemaakt. Gaat allemaal vloeiend.

Ook dit landschap is werd net anders dan voorheen. De bergen zijn puntiger, kaler en meer besneeuwd. De eerste gletsjer is ook al gespot. Waar je ook kijkt, alles is zo mooi en bijzonder hier. Honderden foto's zijn gemaakt. Dit wordt nog een hele klus om de juiste uit te zoeken dat het meest weergeeft qua gevoel en werkelijkheid.

Onderweg ook nog twee cachende Britten tegen gekomen die juist de andere kant op gingen richting Vancouver Island. A nice chat with the polite People from GB. Bye bye.

De reis verder afgelegd met de nodige stop en korte wandelingetjes. 
Wat zeker vermeld moet worden is Mount Terry (Fox). In 1981 overleden kankerpatient Terry Fox was de held van Canada. Hij liep ruim 100 dagen een marathon afstand om aandacht te vragen en geld voor het onderzoeken naar genezing van kanker. Zij doel om iedere Canadees 1 dollar te laten geven, is ruimschoots behaald. Nog steeds worden hardloop en marathon wedstrijden georganiseerd in ruim 54 landen voor dit doel. De herinnering kwam gelijk boven drijven hoe ik deze jongen heb zien rennen met een kunstbeen. Respect.
Vlak voor Jasper zag ik ineens in de rivier een edelhert met een groot gewei de rivier oversteken. De auto gekeerd op de stille highway en langs de kant gestopt om foto's te nemen. Dit zagen ook andere automobilisten en weldra stond een giga file te fotograferen. Het hert liep rustig verder het bos in.
Bij aankomst in Jasper en het motel was de tijd ineens een uur verder. De tijdzone gepasseerd en daardoor ineens trek om te eten gekregen.
Jasper is super toeristisch, want je struikelt over de Aziaten en ...Nederlanders. Overal was het druk en zeer duur,. Dan maar een pizzahut binnen gestapt met als eigenaar een .... Chinees. Eten was simpel en trekstillend.
Morgen verder Jasper bekijken en de tram nemen. (Een gondel die ons de Sky boven Jasper laat ontdekken.)
Morgen meer over het verblijf in Jasper en omgeving.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan