DAG 23 "Drie Staten"

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:16

Dat de Niagara watervallen een vleugje heimwee hebben door ons bezoek lieten ze aankondigen door een enorme donderdslag gevolgd door een overvloed aan water in de vorm van een enomre regenbui. Ik mocht de auto halen om in te laden, de bofferd. Na het karige ontbijt in deze bedompte omgeving waar wij nooit meer willen komen, hebben wij de Falls verlaten om snel naar de "border" te gaan. Om 09.00 uur reden wij op de highway richting de USA. Lekker vlot verliep de reis tot de grens. De paspoorten controle vergde uiteindelijk een uur, omdat wij Danique achterin de auto hebben. Wij zijn gestart in de USA en doorgereisd naar Canada en weer terug in de USA. Danique werd niet vertrouwd, omdat zij van Zuidamerika via Canada naar de USA is gereisd en dus een transit is. Haar stempel klopte niet. Oeps... Gelukkig troffen wij een zeer aardige politie agent / douanier die Nederlanders altijd zo vrolijk vindt. Na wat gepraat, antwoorden en 6 dollar voor het zelfstandig reizen ipv per vliegtuig of georganiseerd, konden we weer verder reizen.Tsja.. Dus 60 minuten later zoefden we door het Amerika met de onbegrensde mogelijkheden, behalve gratis de grens over. 
Het doel van de dag is onder andere om in drie staten caches te vinden. De eerste staat was de staat New York en de caches waren langs de route redelijk goed te vinden. De toeristische route langs Lake Erie genomen dat langer duurt qua reizen, maar wel een stuk leuker en mooier is dan de highway. 
Onderweg de Mac tweemaal aangedaan om eindelijk weer eens wifi te hebben en mail / berichten e.d. op te halen of te versturen. 
De tweede staat was Pennsylvania. Hier was het lastig cachen. Lastig wel of niet te vinden.het hoefde er maar 1 te zijn, liefst 10. Uiteindelijk drie stuks. De tijd had haast en de route was geblokkeerd. Dan maar de highway om op te schieten. De derde staat Ohio reden we vlot binnen en een file voor ons doemde op. De toeristische route weer opgezocht en genoten van de omgeving. Verderop, gezien de tijd, de highway op en spoedig waren we in het gereserveerde motel. Dit was gelukkig in orde. De kamer wederom met twee giga bedden en een tv, plus koelkast en frisse uitstraling. 
Na het diner nog even naar de ondergaande zon gestaard en in gesprek geraakt met drie zeer aardige Amerikanen die zich over onze reis verwonderden. Op de vraag wat beter was de USA of Nederland was het antwoord diplomatisch, "different".
Dit natuurlijk met het echte antwoord in mijn hoofd. ;)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan