DAG 27 "Hup hop of hop hup"

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:20

Na een heerlijke nacht met wederom diepe slaap snel naar het ontbijt in deze Victoriaanse omgeving. Bed and breakfast. Nou "fast" hebben we niet gegeten, maar genoten van de uitgebreide uitgestalde lekkernijen. Ei met zalm op toast, verse koffie en allerlei zoetigheid, kazen, en veel meer om uit te kiezen. Zo uitgebreid nog niet eerder meegemaakt. 
Voldaan de dag vervolgd om met 'token' betaalde tram naar de opstapplaats van de Hop on hop off te gaan. Lekker toeristje spelen. Boven zitten op de dubbeldekker met deze temperatuur is heerlijk. Elk briesje is welkom. Vandaag weer meer dan 30 graden en volle zon. 
De toer wilden we in diverse etappes doen. Het eerste stuk 17 haltes naar de haven om dan direct door te gaan met de rondvaart over Lake Ontario. Onderweg vertelde een gids van alles over de gebouwen, wijken en andere bijzonderheden van deze metropool. Wat een stad en wat een geschiedenis. Nog jong. Alles vanaf 1800 ongeveer. We zijn eerder uitgestapt om koffie te gaan drinken en wifi te hebben voor updates. Ook hebben we een bijzondere Virtual opgelost. Bij het Gemeentehuis was een boodschap verborgen door de architect die zijn beeltenis nergens op het gebouw kwijt mocht van het bestuur. Deze architect heeft toch voor elkaar gekregen ergens zijn aandeel te plaatsen. We zagen ineens onder het dak een letter gebeeldhouwd en nog een en nog een. Drie stuks..hmm verder het gebouw afgelopen en jawel wederom drie letters. In totaal 8 keer drie letters achterelkaar zetten kwam de naam van deze architect te voorschijn met een jaartal van dit bouwwerk. Hoera! Trots gevoel.

Eenmaal bij de haven aangekomen snel de brug over naar de steiger om met de vele toeristen een plek te veroveren op de boot. Deze voer net weg, dus wachten in de brandende zon. Gelukkig mochten een aantal een steiger verderop met de open boot mee, waaronder wij. Open boot op het water kan best verkoelend zijn. Dat klopte en zo zagen we vanaf het water de enorme gebouwen, de CN tower, (soort needle), het baseball stadion, en de vele eilanden voor Toronto. Intussen werd ook een en ander verteld. Leuk.
Na deze tocht wat caches gezocht in de haven. Wederom bijzondere met opdrachten. 
Vandaag maar 8 caches gevonden ipv ons gemiddelde per dag van 10. 
Het was een bijzondere dag met ongelooflijk veel indrukken. Onder tussen ook foto's gezien van Danique op Time Square . Ook een fijne herinnering . Fijn wat van haar belevenis te zien. 
De laatste nacht in Canada breekt aan. 
Morgen de 28ste dag zullen wij de auto om zes uur 's avonds op het vliegveld afleveren en dan wachten op de vlucht naar HUIS.
Siejoezoen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan