Dag 8 Van Koost toe Koost

Door Dan en Monique - 09-08-2016 21:58

Van Tofino naar Campbell, Vancouver Island.
Na het continentel ontbijt, (klinkt groter dan het is, nml een croissant en koffie), moest er eerst getankt worden. Dit om te voorkomen dat we onderweg 'leeg' zouden staan en overgeleverd aan hongerige wolven of beren. Deze laatste zagen we dus voor het tanken op de weg. 
De tussenstop op de heenweg via de zilveren rotsen konden we nu wel doen daar het niet stortregende. Helaas was de kleur zilver net als de regen ver te zoeken.
Eerst volgende stop en highlight van de dag zijn de enorm hoge, oude ceders. De oudste was ruim 800 jaar oud en 75 m hoog. Deze boom was al ruim 300 jaar oud toen Columbus in 1492 voet aan wal zette..... De boom heeft nog ongeveer 200 jaar te gaan voordat het ter ziele gaat, dus schiet op als je deze nog wilt zien.
Na deze indrukwekkende trail met jawel 1 cache, waren de watervallen van Qualicum aan de beurt om bezocht te worden. Eveneens indrukwekkend. Via de hoge route met uitzicht op het stortende water naar de lage route met brede uitzichten. Het klonk mooi hoe het water viel.
Eveneens het doel vandaag om een cache te bezoeken die wij op de heenreis waren vergeten. Er zijn wel meer caches vergeten, maar deze is zeer bijzonder. Het is namelijk een gigantische ammobox met een eveneens gigantisch logboek erin. Deze box staat voor een Dutch winkeltje. De eigenaren gesproken. Tweede generatie Nederlanders. Zeer lang gekletst na een hartelijk welkom. Kopje koffie met het Hollandse koekje erbij aangeboden gekregen. Uit dankbaarheid heb ik maar een zak drop geschept. Tsja, puur uit dankbaarheid natuurlijk. ...
Foto sessie met de box gedaan en verder reizen. De tocht, van kust naar kust, vandaag was ongeveer 280 km. Hier hebben we negen uur over gedaan, inclusief de wandelingen, bezichtiging en het Geo - kletspraatje. Oh en nog wat caches gezocht, o.a. bij een huis met geiten op het dak.
Bij aankomst aan de andere kant van het eiland , te Campbell, ook alvast de "whale discovery" geboekt bij de plaatselijke vvv (visitors). 
Morgen vroeg op zoek naar Jonas of de walvis. Wellicht is Moby mager of anderszins. We zullen zien.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan