DAG 12: "TEDDY"

Door Dan en Monique - 09-08-2016 22:02

Geen wekker, althans was voor het afgaan al wakker. 
Een rustige dag in het vooruitzicht, want de bewolking was laag. Helaas geen gondel naar boven en van top naar top (Peak to Peak ).
Plan B: fietsen huren en de omgeving verkennen met een aantal caches al leidraad.
Vlak bij het Olympisch dorp is een "lost Lake". Dat werd de plek om te fietsen. 
Het begint redelijk vlak, maar al gauw reden we op een mountaintrail pad. Het voordeel van heuvels op is dat er minstens een daling volgt. Ook een voordeel van caches zoeken, is dat halverwege de top op even pauze om te zoeken. Een hele leuke en goed verzorgde 'piraten' serie gedaan. Allemaal kunnen vinden inclusief de Cache Owner (CO). Hij heeft zelfs nog een hint gegeven. 
Bijna tegen het einde worden we gewaarschuwd door tegenliggers dat er een beer op de weg loopt. Een mama beer met een kleintje. "Grumpy" is haar gemoedstoestand. 
Wat te doen. Er heen uit nieuwsgierigheid en de uitgang van het park of een andere weg terug omhoog? Intussen komen meer mensen langs en wordt er overlegd. Besloten wordt om door te rijden en bij elke hoek even voorzichtig te rijden. Dat bleek een goed plan want twee bochten verder downhill liep de zwarte beer. Prachtig om te zien. Gelukkig liep de beer, na even omgekeken te hebben, door. Helaas geen tijd gehad om een foto te nemen, want ik was te zeer onder de indruk van de echtheid, de grootte en het gehele plaatje. Een beer! We hebben een echte wilde beer gezien!
Nog vol van deze indrukwekkende cachetocht even bijkomen met een ijsje in het dorp en koffie op de kamer. Na het eten van een overheerlijke pizza een laatste cache gezocht vlakbij de rivier en bmx trail baan. Nog voordat we de cache bereikt hebben komen van twee kanten politie agenten aan gesneld en riepen ons toe. Oh jee . Wat nu? Wat hebben we gedaan? 
Vragen ze aan ons of we de beer gezien hebben? Bljktt dat er vlakbij het dorp nog een beer gesignaleerd was... pfjoeiiiii opluchting geen bekeuring of arrestatie, was maar een gezochte beer.
Tijd om terug te gaan en vroeg naar bed, want morgen reizen we verder naar Clearwater.
Volgens dubbele Tom 6 uurtjes. Onderweg bijzondere plekken, , maar daar morgen over meer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan