Yosemite

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - 20-09-2011 05:52

We hebben de reisplannen nog wat bijgesteld, zodat we twee dagen (in plaats van slechts één) hebben voor Yosemite. De eerste dag (vandaag dus) gaan we via de Tioga Pas door het park en er aan de westzijde weer uit. Daar kamperen we op het Yosemite Pines RV Resort aan de US 120. Morgen gaan we vanaf hier het park weer in om er aan de zuidzijde via de US 140 uit te rijden richting San Francisco. En ondanks de adviezen in de reacties blijven we toch maar campings gebruiken. Het kamperen gaat anders toch wel weer erg lijken op vroeger. De magnetron, de oven, de airco, het gaat allemaal wennen en je hecht eraan. En hier is weer WiFi zodat we onze blog weer eens kunnen bijwerken. Helaas inderdaad onregelmatig, maar als je nu een mail krijgt dan moet je maar even terugbladeren voor de gemiste berichten.

Het landschap was al groener geworden maar volgens de ANWB-gids wordt het na pashoogte nog nadrukkelijker groen. De pas is weer bijzonder. Ruim 3000mtr hoog. In Europa kan dat per auto nergens, hier rijden er ook RV’s en vrachtwagens overheen. In de verte zien we sneeuw, maar dat ligt nog veel hoger.

Het landschap heeft wel wat weg van Zwitserland en Italië. Alleen zoals altijd; meer en groter! Prachtig groen, mooie weiden, mooie meertjes, prachtige wegen, alles is er.

Maar het is ook druk. Yosemite is een van de drukste parken en dat is zelfs nu in het naseizoen goed te merken. Maar ook wat minder RV vriendelijk, omdat de parkeerterreintjes soms net te klein zijn. Toch is het over de Tioga Pass Road rijden een feest, stel je dat eens voor in een cabrio of op de Harley! Prachtige vergezichten, heerlijk weer en de geur van bos!

Wij hebben heerlijk geluncht op een picknickplek met volop waarschuwingen voor zwarte beren. Geen beer gezien helaas, wellicht morgen als we Yosemite Valley gaan bezoeken, feitelijk het hart van het park.

Reacties

Ada 20-09-2011 11:14 {{button-3874}}

Als jullie maar niets overkomt met enge beren op de weg, want die zijn dol op schapen!
Groetjes van Mammie, Herman en Ton.

Fiene en Ton 21-09-2011 19:08 {{button-3924}}

Hoi vakantiegangers, vorige week voor het eerste de link naar jullie weglog ontvangen. Ondertussen helemaal bijgelezen, leuk om de ervaringen met ons allen te delen. Zo zijn wij ook een beetje op vakantie in de USA. Veel plezier verder, groeten, Ton.
p.s. dank voor de kaart die heden arriveerde

Olav-Jan 21-09-2011 19:47 {{button-3929}}

Wat een schitterende tocht en even zo schitterend op schrift en in beeld vastgelegd. Big compliments!! En die beer ... die komt er nog wel. And if so ... "stil op de grond gaan liggen, je voor dood houden en de beer zal effe snuffelen en weer doorlopen". Aldus de borden. Maar of die beren deze spelregels ook kennen ...???
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan