De mooiste weg, heading west!

Door Inge de Zaaijer & Michiel Schaap - 14-09-2011 06:06

Vandaag zijn we een stuk naar het westen gereden. Via Capitol Reef, Bryce en Zion gaan we naar Las Vegas. Maar zover is het nog niet. Na Moab is het landschap leger, kaler en bijna saai. En zoals alles: hier is ook hier veel van! Maar het doel heiligt de middelen. Na een 200km reden we Capitol Reef binnen. En zoals altijd zie je het landschap in de buurt van de parken al langzaam veranderen naar wat de “specialiteit” van het park is. Capitol Reef is klein en de toegankelijke dingen (voor ons gewone RV-toeristen) zijn makkelijk mee te nemen op weg naar de volgende bestemming. Verrassender is de route na Capitol Reef.

Al snel na het park draaien we de US12 op. Dat is al direct een ander en afwisselender landschap dat we tot nu gezien hebben. Veel bochten, flinke klimmen (en afdalingen) en grote hoogte. We bereiken uiteindelijk de 2950mtr grens. En zoals we al eerder schreven; de boomgrens ligt rond de 2000mtr, dus ook hier beginnen de bossen pas vanaf die hoogte. Heel groen en erg fraai. Veel loslopend vee (een stuk daarvan heb ik die avond nog opgegeten) en een bijna Europees aandoend landschap. Met één groot verschil, deze route is wel weer ruim 100km. Waar vind je in Europa nog 100km asfaltlint, continu slingerend door een fabelachtig landschap.

Heel anders dus dan de vaak kaarsrechte wegen door eerdere landschappen. En de afdaling: Grand Staircase Escalante: spectaculair en 14%! En dat met 29ft.

Wat ons betreft een absolute topper, deze route, zeker rijden dus! En natuurlijk tref je hier grote hoeveelheden motorrijders aan. Voor mij ook nog een heimelijke droom (hoewel, iedereen weet het nu, dus heel heimelijk is die niet meer J).

We stoppen ergens langs de route op een wat scharrig RV-park. Maar goed, alles is er, inclusief restaurants waar je echt Amerikaans kunt eten. Voor Inge een burrito (Mexikaanse invloeden zijn hier erg sterk) en ik die koe, althans een stukje in wel n de vorm van een 14oz ribeye.

Nu op weg naar Bryce.

En oh ja, het internet is hier volgens de beheerder het snelst van de USA, klopt wel maar het is nog niet zoals thuis. En het weer, nog altijd goed, maar ook nog altijd een zeer lokale bui. We mochten in Nederland zulke zomers hebben!

Reacties

RENSI 14-09-2011 10:00 {{button-3599}}

OOOO wat klinkt dat goed!
Was ook een leuke weg geweest voor de Porche die wij vorige week hebben gehuurd voor een tripje door de Eifel!
En die heimelijke wens? Laat Inge met dat campertje rijden en huur er gewoon een motor bij!

Carolien 14-09-2011 15:53 {{button-3614}}

eindelijk een moment om jullie verhalen rustig te lezen. Geweldig! Ik krijg er ook zin in, misschien de Thailand trip van volgend jaar toch nog eens heroverwegen! Geniet ze en succes met de jacht naar de coffee (lijkt wel Kuifje ;-)

Bye

Ineke en Ekkie 14-09-2011 19:44 {{button-3620}}

Hoi Inge en Michiel

Wat leuk om jullie reisverslag te kunnen volgen. We wisten niet dat het zo mooi was in de US. En jullie
campertje is ook niet gek, beetje groter dan die wij hadden.
We zijn benieuwd naar het vervolg van jullie reis.

Groetjes van Ekkie en Ineke

Ada 15-09-2011 10:46 {{button-3640}}

Veel groetjes en liefs; ik geniet van alle berichtjes! Mede namens Herman en Ton.

boing 17-09-2011 23:47 {{button-3743}}

Jullie moeten de rv een keer een pad oprijden en een nachtje wild kamperen. Kampvuur maken en genieten van de sterren
Een absolute aanrader!
Gr Ingrid en Bob

Lian 18-09-2011 12:50 {{button-3770}}

Ik lees en volg jullie reisverhaal met veel plezier. Tjeezz wat een enorme koets, a real roadbear!BIG HUG stay happy, healthy and warm! Lian en Hennii

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan