Banff

Door Linda de Schrijver - 23-07-2012 18:14

Deze morgen is het 10 graden kouder. Heerlijk. Ideaal wandelweer dus op pad voor de laatste keer van deze vakantie. Eerst de Marhsloop, fijn over de beton. Dat is wel eens makkelijk want dan kun je  rond je kijken zonder dat je struikelt over een steen of boomstronk. Op het einde automatisch gevolgd door de Sundance canyon loop. Dit was meer zoeken en klauteren maar ook dat is leuk. Het valt wel op dat ons liedjesrepertoire veranderd is. In Amerika zongen we van Kapitein Rooibos en kerstliedjes nu zijn het kinderliedjes geworden, ook gezellig. Ondertussen was het toch weer warm geworden en werden ook de muggen weer actief. Toen we door Banff reden bleek het daar feest te zijn. Uitleg van de rangers, eigenlijk voor kinderen dus leuk voor ons, over beren. Nou ik heb een grizzlyklauw vastgehad, das genen flauwekul. We zijn nog naar Vermilion Lakes gereden en hebben daar pannenkoeken gebakken. Daar ook nog een adelaar in een boom zien zitten. Op weg naar de camping stak er nog een jonge coyote over, we hebben ons wildleven weer gehad. Veilig vanuit de auto. Nog even over wat te doen als je een beer tegenkomt. Het hangt er vanaf of het een bruine/zwarte beer of een grizzlybeer is. Bij beiden mag je niet weghollen, niet je rug laten zien, niet in een boom klimmen. Je langzaam achteruit terugtrekken. Mocht je er echt een tegenkomen en hij verschiet van je en valt aan, dan is het waarschijnlijk kat in t bakkie. Bij de zwarte/bruine moet je terugvechten, bij de grizzly moet je je eerst voor dood houden pas als hij langer dan twee minuten aan je snuffelt moet je terugvechten. Het lijkt me logisch dat je dan allang een hartaanval hebt gehad.

Banff-Calgary 22 juli

Omdat ze regen voorspelden voor de komende dag besluiten we maar al door te gaan naar Calgary.

De reis verliep voorspoedig. Als het beest maar tijdig gevoederd wordt dan doet hij het prima op de grote weg. Omdat we over ons maximale aantal kilometers zaten en het moeilijk is om in een grote stad je camper te parkeren besloten we met het openbaar vervoer naar de binnenstad te gaan. Volgens de receptie ging de bus om het half uur, ze waren alleen vergeten te vertellen op zondag niet. We hebben anderhalf uur gewacht in de schaduw van een verkeersbord op de bus. Ondertussen was het 30 graden geworden en we waren dan ook erg blij toen de bus er was. Eerst naar het bezoekerscentrum voor wat extra informatie. Calgary heeft wat oude straten van begin 1900 en daar hebben we op het gemak doorgewandeld. Tot we bij een plein kwamen met zuid-amerikaanse muziek. Het bleek een Latin feest te zijn. Gezellig en toch zeker met zulk zonnig weer. Hier heb ik trouwens voor het eerst van mijn leven paspoppen gezien met ronde billen. Na een rondje door het park waar veel straatmuzikanten speelden op het gemak wat gaan eten. Hier hebben we voor Canadese begrippen lang moeten wachten. Toen terug met de trein. De bussen gingen onze kant niet meer uit dus een taxi gebeld bij een tankstation. Omdat we met vijf volwassenen zijn moesten we een Van en dit zou een uurtje duren. Na een uur en een kwartier nog maar eens gebeld. Een brutale mond en ze deden hun best. Na nog een uur wachten aan een taxichauffeur gevraagd, die kwam tanken, wat we zouden doen. Hij heeft eerst Anne, Robbie en mij weggebracht en is toen om Tom en Alexandra gegaan. Na 3 uur wachten waren we weer allemaal in de camper. Deze dag gaat dus de boeken in als de dag van het grote wachten en morgen gaan we gewoon met de camper de stad in.

Reacties

Riejaa 24-07-2012 09:55 {{button-7722}}

Tjonge zeg, in zws.vlaanderen is het openbaar vervoer beter geregeld volgens mij.
Bedankt voor de uitleg bij de beren.je mag een beer ook zeker niet in de ogen kijken? Of was dat bij apen?
We volgen jullie avonturen met grote belangstelling en zien weer uit naar de volgende.
Een paspop met ronde billen! Was dat niet bij de bakker om zijn kadetjes aan te te prijzen. Zo een koeke gelieke m,n konte!

Carla K 24-07-2012 19:36 {{button-7765}}

Leuke avonturen en leuk geschreven. Spannend.
Jammer dat het er bijna op zit!

Camiel 25-07-2012 07:29 {{button-7799}}

Is Robby ook nog bang voor beren of is het in dit geval andersom. Nee zonder flauwekul, gebeuren er eigenlijk veel ongelukken met die beesten. Zitten die beren alleen in de parken of ook in gewoon bewoonde streken. Het valt mij op dat je weer richting Europa komt.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan