Olympic Seattle

Door Linda de Schrijver - 02-07-2012 06:11

29 juni Port Angeles-Seattle Eerst nog verder langs de kust gereden in de hoop op mooie vergezichten en wie weet orca’s. Maar helaas het was bewolkt weer en de zee was een stuk van de weg met bomen ertussen. Terug dus, Eerst nog even langs het visiterscenter. Daar stond een jonge/verse ranger uitleg te geven over de verschillende dieren in Olympic National Parc. Goed dat we niet geweten hebben dat er zoveel poema’s waren en hun grootte. Wel leuk om te weten dat ze zacht zijn. Binnen nog de kano bewonderd waar de indianen hier mee op walvisjacht gingen. Met zo’n klein ding achter zo’n groot beest. Ben je dan wanhopig, moedig of stom? Daarna op het gemakje door naar Seattle. Onderweg op een prachtig plekje gepicknickt. Met de neus naar de zee en de zon op de rug. In Seattle eerst nog naar een grote “mall”(nun hoop mee grote winkels) geweest. 30 juni Seattle Vandaag vliegen Tom en Alexandra in. Dus op tijd door naar de luchthaven. Ze waren lekker fit dus door naar downtown Seattle. De meeste amerikaanse steden hebben geen echt centrum zoals wij dat gewend zijn. Dus niet zoals bij ons rond de kerk, een plein met de bakker en het cafe. Ik kan het niet goed uitleggen maar meestal lijkt het te beginnen met benzinestations, dan hotels en restaurantketens langs de hoofdweg en daarachter de bevolking. Zo is ook het begin van Seattle (ons hotel) maar hier heb je dus wel een centrum met gebouwen van rond een eeuw oud met steile straten ertussen. De aveneu’s die parallel lopen en gewoon doornummeren waren de winkelstraten. Een oude boerenmarkt, een mooie waterkant en een paar leuke pleinen. Kortom het was verassend leuk. En voor ons helemaal te voet te doen, Amerikanen denken hier duidelijk anders over. 1 juli Vroeg op pad want we hadden de eerste tour bij de Boeing fabriek. Indrukwekkend groot. Er werken daar 50.000 mensen, maar nu was er een zondagdienst. Dus niet veel mensen op de werkvloer. Het laatste nieuwe type de 787, als je die nu besteld dan gaat hij in 2019 afgeleverd worden. Mijn hoofd zit nu wel vol met zinloze feiten als grootste fotoposter op de muren ter wereld etc. Tom en Alexandra wilden graag naar Space Needle. En op. Omdat ik genoeg grote hoogtes heb gezien de laatste tijd besloten Anne en ik te winkelen. Ook heel leuk met 40 procent korting. Morgen weer vroeg eruit want dan gaan we met de Amtraktrein naar Vancouver.

Reacties

Carla 02-07-2012 13:01 {{button-6684}}

Hey leuk , de familie compleet!
Veel plezier met z'n vijven!

Lonny 02-07-2012 15:51 {{button-6687}}

Klinkt goed allemaal! En dat poema's zacht zijn en beren niet heb je ondertussen toch ook maar weer opgestoken :D.
Geniet er nog van!

Ilse 02-07-2012 18:37 {{button-6690}}

Een verse ranger? Heeft die dan ook een houdbaarheidsdatum ? Of blijft hij gewoon knapperig?

linda 02-07-2012 19:45 {{button-6692}}

ja lekker met zijn vijfen, is heel gezellig. Lonny idd erg belangrijk want stel je voor dat je eerste reactie is als je zoiets tegenkomt: aai.
Verse ranger: hij was echt blue en deed zijn praatje volgens ons voor het eerst. Zijn pak was netjes gestreken.Knapperigheid niet getest.

Riejaa 03-07-2012 09:08 {{button-6701}}

Nog steeds geen walvissen of orca,s gezien, die hebben een schuurpapiervelletje. Misschien een idee om daar iMee voor de dag te komen bij Rudy?

Gezellig met z,n vijfjes, groetjes

Camiel 03-07-2012 11:35 {{button-6712}}

Dringt het wel tot jullie" bedorven stukjes vreten" door, hoe geweldig het is dat je dit allemaal kunt meemaken.

Camiel 03-07-2012 11:41 {{button-6713}}

Als je nog eens een keutel op de weg ziet moet je daar ook een foto van maken. Als ze dan later de beenderen terug vinden kunnen we uit laten zoeken welk beest jullie opgegeten heeft.

linda 03-07-2012 16:08 {{button-6720}}

pa je hebt helemaal gelijk, gemiste kans en,ja we zijn ook tevreden.
Riejaa: ik denk niet dat Rudie dat snapt....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan