Yellowstone

Door Linda de Schrijver - 23-06-2012 00:48

Omdat we in Yellowstone geen gratis internet hadden, nu een paar dagen gelijk.

De rit van Signal Mountain naar Canyon lodge in Yellowstone was mooi met lekker weer.

We hadden al gelijk geluk want we waren nog maar net op weg en we werden gemaand door rangers. Langzaam rijden, auto’s aan de kant, dat kan maar 1 ding betekenen: wilde beesten.

En ja hoor: een grote grizzly beer. Gelukkig ver weg, maar goed te herkennen.

In het eerste bezoekers centrum van Yellowstone was een indiaan trommels aan het maken. Mooi om te zien en een prachtig diep geluid. Helaas te groot om mee te nemen. Regelmatig gestopt voor de mooie omgeving en natuurlijk ook voor de eerste elanden en bizons. West Thump was onze eerste bezichtiging. Hot-spots, thermale bronnen met mooie kleuren er rond, warm en een fijn geurtje.

Verder naar Old Faithful. Weer onderaardse bewegingen maar nu in de vorm van geisers. Ook bijzonder indrukwekkend. Het valt ons op dat in Yellowstone, de toeristen braaf achter elkaar rijden, van bijzonderheid naar bijzonderheid en daar dan braaf over de plankjes lopen. Met 5 miljoen bezoekers per jaar misschien wel handig maar niet echt ons ding. Er wordt alleen heel veel gewaarschuwd voor wilde dieren: niet benaderen. Er zijn blijkbaar mensen die een bizon willen aaien. En bizons willen zich niet laten aaien. We zijn nog even gestopt om 2 elanden te fotograferen. Als iedereen stopt langs de kant dan weet je genoeg. Uit ons zelf zouden we het niet zo gauw zien. Dan stappen er mensen uit met verrekijkers, fototoestellen op driepikkels, telelenzen etc. de paparazzi is er niets bij.  Er lag nog volop sneeuw langs de weg en ’s nachts vriest het nog. De dag daarna eerst naar de grand canyon van Yellowstone geweest en op advies van een ranger gewacht op de regenboog aan de noordelijke kant van de canyon. Het was de moeite. Toen naar het noorden naar Mammoth Springs. Kalkterrassen gevormd door thermaal water. Heel bijzonder maar ondertussen ook heel warm. Gevraagd waar we konden zwemmen in boiling river (warm water) maar helaas wegens een te hoge waterstand verboden. Onderweg werden we weer  tegengehouden door rangers langs de weg. Toen we ons afvroegen waarom die zo stonden te grijnzen zagen we het al: ik zag 2 beren…… maar niet heus….wel kleine beertjes maken.  

Groeten, Linda

Reacties

ebogaert 23-06-2012 22:11 {{button-6505}}

NOU WAT MAKEN JULLIE ALLEMAAL MEE NIET TE GELOVEN
lINDA DE GROETEN VAN MARLIES JE BUURVROUW EN VAN BERNADETTE
VERDER GEEN NIEUWS ALLEEN VEEL WIND MA
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan