Clearwater - Jasper - Icefields Parkway

Door Linda de Schrijver - 18-07-2012 04:16

Clearwater-Jasper  zaterdag 14 juni

We zijn vroeg vertrokken vanaf de Koa camping in verband met het warme weer.

Het was een mooie snelweg naar Jasper dus het beest kan dit prima aan.

Voor alle duidelijkheid: we hebben de grootste camper gehuurd bij Cruise Canada. Alle Europeanen rijden met deze maatschappij of met Canadream, maar die hadden te kleine bedjes. Als je dan ziet waar de Amerikanen of Canadezen mee rijden: volgens Robbie een bibliotheekbus, zelf heb ik eerder associaties met de tandartsbus van Ravels. Een ontiegelijk groot ding dus waar ze dan ook nog liefst nog een auto of boot achterhangen. Zo gauw die op de camping staan, schuiven die ook nog uit langs de zijkanten. Ik zou wel eens in zo’n kermisattractie willen kijken. Maar goed de reis ging dus voorspoedig en langs de kant van de weg zagen we nog een eland met jong staan en een eindje verder stak op zijn gemak een grote zwarte wolf de weg over. Heel bijzonder. Tegen de middag waren we in Jasper en eerst op zoek naar een campingplaats. We hebben er één gevonden maar helaas zonder faciliteiten. ’s Middags een mooie hike gedaan: valley of the five lakes. Deze zou vrij plat zijn, maar wees gerust we hebben menig zeedijk beklommen (na de deltawerken te verstaan). Het was weer warm weer en we werden geplaagd door de muggen. De wandeling gaat langs 5 meren die elk een verschillende kleur hebben. Wat denk je? Na een uurtje kwamen we bij  een prachtig turquoise meertje waar werd gezwommen. De watertemperatuur was prima maar wij hadden geen zwemkleding bij. Dus maar verder, ook goed. Later kwamen we nog een grote roedel elken tegen. Ze voorspelden onweer voor ’s avonds en we hoopten dan van de muggen af te zijn maar helaas het waaide over.

Zondag 15 juli

Jasper

We zijn begonnen met een leuke hike bij Maligne Canyon. Een snelstromende rivier heeft in de kalkstenen wanden een canyon geslepen. Omdat ze ’s middags regen hadden voorspeld besloten we naar Miette hot springs te gaan. Onderweg hier naar toe zag ik (de eftelingranger) nog een zwarte beer lopen langs de weg en Robbie zag even later een coyote.

De hotsprings waren leuk. 2 warme baden en 2 koude. Lekker en als je dan in de warme lag met die koude miezerregen/mist op je gezicht……. Niet verkeerd. En dan wist je zeker dat alles onder water niet bemuggeld werd.

Maandag 16 juli

Icefields Parkway

Vroeg weg uit muggenland. In heel Jasper was de Deet uitverkocht, dus dat zegt genoeg. Onze eerste stop waren de Athabasca Falls. Een krachtige waterval. Door naar Columbia Icefield. Tom heeft dit stuk gereden. Toen ze bij het verhuurbedrijf vroegen of er een 2e chauffeur moest zijn heb ik nog nooit iemand zo snel zijn rijbewijs zien trekken. We hebben vlak langs een grote gletsjer gewandeld, de Athabasca gletsjer, ja inderdaad de oorsprong van. En geen muggen, dat was genieten. Verder naar het zuiden langs mooie meren en watervallen. Net voor Peyto lake zagen we auto’s langs de kant van de weg. Wij stopten dus ook. Er stonden een boel mensen te kijken op 10 meter afstand van een zwarte beer die op zijn gemak bessen aan het eten was. Langs de andere kant van de weg kwam er nog één voor bij. Heel bijzonder, maar om zo dicht bij een wild dier te komen met een klein kind op je arm… Omdat er geen plaats meer is op de campings hier staan we nu op een parkeerplaats buiten Lake Louise. Na het eten zijn we nog even naar Lake Louise gereden. Een mooi meer met een mooi kleur. Erg toeristisch, maar rond deze tijd lekker niet.

 

 

Reacties

Camiel 18-07-2012 09:46 {{button-7273}}

Een paar dagen geleden waren hier op TV nog beelden van aardverschuivingen in Britische Columbia. Ik dacht je zult het zien. Er waren 4 mensen kwijt. Gelukkig eentje te weinig, dus goed nieuws. Als je dit allemaal zo mee beleefd ga je toch anders over canada denken. In mijn beleving was canada een groot landbouwgebied. Als ik nu al die bergen, bossen en vooral zo veel meren zie dan denk ik waar zijn al die boerenjongens toch naar toegegaan. Nog iets uit het nieuws hier. Het goud voor de olympische medailles is fout( volgens de groenen) want dat komt uit een mijn bij Salt lake. Allemaal zware metalen in de lucht. Kortom het is daar verschrikkelijk. Jullie zijn toch in de buurt geweest. Niets gemerkt zeker.

Rudie en Bert 18-07-2012 10:56 {{button-7278}}

bekende namen. Jasper , Lake Louise. maar tis al zo lang geleden ik heb er geen beeld meer bij. die moeten jullie maar maken.

riejaa 18-07-2012 11:56 {{button-7281}}

Ik moest even opzoeken wat elken waren, en heb het gevonden, ik dacht eest aan een roedel eikenbomen, je weet wel waar trosjes koeien aan hangen.
Jammer van de muggen zeg! Zonder zwembreok mag je ook best zwemmen hoor! of mag dat niet in Amerika?/Canada?
Ik zie uit naar jullie volgende verslag. leuk geschreven, we zien het gebeuren.

Linda de Schrijver 18-07-2012 16:34 {{button-7290}}

We hebben helemaal niks meegekregen van een aardverschuiving. We zijn behoorlijk van de buitenwereld afgesloten geweest. Al het goud is goed. In Amerika/ Canada wordt naakt zwemmen niet gewaardeerd, ze zijn hier bijzonder preuts.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan