Golden - Banff

Door Linda de Schrijver - 21-07-2012 03:44

Donderdag 19 juli

Voor we vertrokken had ik voor mezelf een lijstje gemaakt van wat ik graag zou willen zien. Er ontbrak nog maar 1 ding. Dit heb ik vandaag gezien dus eigenlijk kan ik naar huis :).

We rijden via een hele lange rustige vallei naar Radium Hot springs.

Omdat het tegen de 30 graden loopt heeft niemand zin in de warme baden. Eerst langs het bezoekerscentrum voor de laatste informatie. Er waren verschillende bijzonderheden gesloten. De meeste omdat er wegens de vele regen in juni een paar bruggen waren weggeslagen, maar ook een paar wegens teveel enthousiaste beren. Mooie watervallen (numa) en Canyon (Marble) om via daar verder te lopen naar de paint pots had niemand zin, te heet. Verder via de mooie 1A naar Banff. Een toeristenstadje dat zomer en winter bestemming is dus een berg hotels en winkeltjes, maar geen plaats op de camping met elektriciteit. Dus een plaatsje zonder. Weer veel muggen dus snel terug naar Banff naar het bezoekerscentrum. En daar zagen we hem: een echte Mounty. Nee pa, niet Piet of René, maar zo’n stoere vent in rood jasje met gedeukte hoed. Hij was wel wat klein naar mijn zin maar een mens kan niet altijd kieskeurig zijn. Brutaal gevraagd of ik met hem op de foto mocht. Geen probleem. Anne schaamde zich diep maar is er op het laatste moment toch maar bijgesprongen.

20 juli Banff

Er blijken hier veel beren te lopen. De rangers waarschuwen steeds. We hebben er geen gezien. Elken des te meer. Begonnen met een mooie hike. Eerst naar de Johnston Canyon met mooie watervallen en van daar verder naar de inkt pots. Een mooie wandeling, niet eng, wel vermoeiend door de vele stijgingen en dalingen. Geen beren gezien, helaas wel weer veel muggen. Volgens de boek zou de wandeling 6 uur duren maar we deden er 4 uur dus we hadden nog tijd over. Het begon te regenen dus we besloten naar de hot springs te gaan van Banff. Toen we er aankwamen begon het net heel hard te onweren. Reden genoeg om een bakje thee te zetten en een stukje taart te eten. Hoera voor de camper. De bui afgewacht en daarna lekker gedobberd. Moeten we zo weer naar het stadje om te internetten. Geen ramp hoor.

Reacties

Riejaa 21-07-2012 09:36 {{button-7465}}

Wat moet je doen als je nou echt een beer tegenkomt? Dat vraag ik me steeds af. Moet je zout op zijn staart leggen of zoiets, of het potje muggen ,dat jullie hebben gevuld, loslaten in zijn snuit?
Ik wens jullie nog een fijne periode zonder muggen hoor. Ben benieuwd naar de foto met de Mounty

Anne-Karien 21-07-2012 10:12 {{button-7470}}

Leuk om steeds jullie (spannende?) avonturen te lezen! Geniet er nog maar goed van!

Camiel 22-07-2012 19:57 {{button-7579}}

Gisteren was ik te moe om te reageren. Flink gefiets fris weer en 1 buitje. Vandaag zondag prachtig weer.
Nu je alles gezien hebt kom je zeker direct naar huis.

linda 22-07-2012 20:15 {{button-7581}}

ja ik kom eraan hoor
Riejaa:bij beren moet je eerst uitzoeken wat voor soort het is. Bruin of zwarte beer: groot maken en lawaai maken.
Grizley voor dood liggen met je handen in je nek. Niet weglopen, zwemmen, klimmen, dat kan hij allemaal beter. Als hij aan je snuffelt dan moet je dat 2 minuten goedvinden daarna wil hij je opeten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan