Fastfood in Amerika en Canada: Taco Bell

Als je dol bent op taco's, burrito's, quesadillas en nachos zit je goed bij Taco Bell. Deze Amerikaanse fastfoodketen is gespecialiseerd in de Mexicaanse keuken. Het hoofdkantoor van de Taco Bell Corporation is gevestigd in Irvine, Californië en is een onderdeel van Yum! Brands Inc., waar ook KFC en Pizza Hut deel van uitmaken. Taco Bell telt anno 2016 ongeveer 6.500 restaurants waar wekelijks veertig miljoen(!) klanten worden bediend.

Taco Bell

Geschiedenis

Het verhaal van Taco Bell start met de 23-jarige Glen Bell. Hij verliet in 1946 de marine om te gaan werken in een hotdogkraam in San Bernardino. Hij verkocht bijna vijf jaar lang broodjes vanuit Bell's Drive-in, tot hij zijn kraam verkocht en ging bouwen aan een betere versie van het eerste model. Het menu werd gevuld met hamburgers en hotdogs. Toen Bell zijn avontuur startte, opende de McDonald's stom toevallig net haar eerste restaurant in San Bernardino. Glen leerde dat fastfoodrestaurants een gevarieerd menu konden hebben. Omdat hij fan was van Mexicaans eten, maar het afhalen hiervan erg lang kon duren, besloot hij zich te specialiseren.

Bell ging chilidogs verkopen en stelde een eigen taco-saus samen. Hij bestudeerde de taco’s en ontwikkelde een methode om ze sneller te bereiden. Hij verkocht de taco's voor 19 cent per stuk. Bells kraam 'Drive-in Bell' bleek al gauw te klein voor het publiek. Hij opende een tweede kraam in Barstow, Californië. De menukaart werd uitgebreid met shakes. Glen Bell ging partnerschappen aan om meerdere kramen tegelijkertijd te laten draaien, verspreid over Californië. In 1962 opent Glen Bell zijn eerste Taco Bell, in het plaatsje Downey. Het is de opmars naar een goudmijn. In 1978 verkoopt Bell 868 Taco Bell-restaurants aan PepsiCo, Inc., waardoor hij een paar miljoenen rijker wordt.

Menu

Onder het motto 'Live Más' verkoopt Taco Bell hoofdzakelijk taco's en burrito's. Het fastfoodrestaurant serveert echter ook quesadillas, schotels met nachos en wraps. Voor wie vegetariër is, zijn er speciale vleesvrije varianten. Voor één à drie dollar kun je hier een broodje meepakken als lunch, tussendoortje of diner. Als je fan bent van een hartig dan wel mierzoet ontbijt, kun je ook terecht bij Taco Bell. Er zijn dan kaneeldonuts, (kaas)burritos en wraps met roerei. Voor ernaast kun je nachos, bonen of rijst bestellen. Voor wie liever iets gezonder eet, zijn er enkele salades te bestellen.

Meer informatie over Taco Bell vind je op Taco Bell's officiële website.

Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan