Fastfood in Amerika en Canada: Nature's Table

Als je onderweg trek krijgt, maar geen zin hebt in een vette hap, dan biedt Nature’s Table uitkomst. Het bedrijf noemt zichzelf de pionier van de verse en gezonde maaltijd. De smoothies, salades en rijstschotels zijn niet alleen gezond, maar ook een lust voor het oog. Nature’s Table plaatst fastfood in een ander daglicht en is daarom een bezoek waard.

Natures Table

Geschiedenis

In 1977 opende Dick Larsen de eerste Nature’s Table in Orlando. In hetzelfde jaar opende er een tweede vestiging van Nature’s Table. Deze lag in de Altamonte Mall. Er werden in eerste instantie alleen bier, wijn en giftartikelen verkocht. Later breidde men het assortiment uit met tonijn, kip en ei-salades en sandwiches. Dit was een succes en er werden meer restaurants geopend in winkelcentra in het Zuidoosten van de Verenigde Staten. In 1983 werd de eerste ‘food court’ van Nature’s Table geopend in de Melbourne Square Mall. Een ‘food court’ bestaat uit verschillende voedselkraampjes in een gemeenschappelijke ruimte binnen een gebouw. Drie jaar later werd Nature’s Table een ‘franchise’: het businessmodel van het bedrijf kon door ondernemers overgenomen worden bij de start van een eigen restaurant. Het eerste restaurant dat via dit systeem geopend werd, lag in de Merritt Square Mall.

Tot dan toe waren er alleen Nature’s Tables in winkelcentra. Vanwege het succes van het bedrijf, besloot men in 1995 echter om ook een restaurant te openen in een kantoorgebouw. Het nieuwe restaurant kwam in de First Union Building in Orlando. De directie van Nature’s Table ging in 2002 een volgende uitdaging aan en opende een ‘in line store’. In datzelfde jaar werd bovendien een restaurant geopend in een militair complex.

In 2004 konden reizigers voor het eerst een bezoek brengen aan de Nature’s Table op het vliegveld van Baltimore. Sindsdien zijn er op nog twee andere vliegvelden vestigingen van het bedrijf geopend. Ook autoreizigers kunnen niet meer om Nature’s Table heen. In 2009 werden in recordtempo (minder dan 48 uur) vier ketens geopend langs de Florida Turnpike.

Ondanks het grote aantal vestigingen dat Nature’s Table nu al heeft, breidt het bedrijf zich nog steeds uit. In 2011 zullen er Nature’s Tables geopend worden in Washington DC. Nature’s Table probeert in te spelen op nieuwe trends onder consumenten, om zo hun sterke marktpositie te behouden.

Doelstelling

Nature’s Table is een ‘franchise’. Dit houdt in dat ondernemers een eigen Nature’s Table restaurant kunnen openen via het businessmodel van de organisatie. In dit model staan een aantal waarden centraal, zoals het nastreven van een actieve werkhouding binnen een toegewijd team. Voordat ondernemers een nieuwe Nature’s Table-vestiging mogen openen, worden ze op het werk voorbereid door een training van minimaal twee weken.

Locaties

In 2011 zijn er ongeveer 75 Nature’s Table Cafes. Ze liggen verspreid over tien verschillende staten in de Verenigde Staten. Florida heeft de meeste Nature’s Table Cafes, namelijk zevenentwintig. Ook in Texas zijn veel vestigingen te vinden. Nature’s Table Cafes zijn voor iedereen toegankelijk, met uitzondering van de vestigingen in beveiligde kantoorgebouwen.

Menu

Het menu van Nature’s Table kent een grote variëteit. ’s Ochtends kun je bij de meeste vestigingen ontbijten. Het ontbijt kan bestaan uit muffins, bagels, havermout, brood, biscuits, eieren of vlees met koffie of vruchtensap. Daarnaast kun je dagelijks genieten van soepen, sandwiches, salades, Paninis, rijstschotels, wraps, smoothies en melts (een bepaald soort sandwiches). Sommige gerechten zijn afkomstig uit andere delen van de wereld, maar ook voor traditioneel Amerikaans voedsel kun je bij Nature’s Table terecht. De kipsalade en vegetarische chili worden al vanaf het begin van het bestaan van Nature’s Table aangeboden.

De producten zijn allemaal gezonde alternatieven voor de burgers en frieten die je bij andere fastfoodrestaurants kunt krijgen. Nature’s Table claimt vers voedsel van een hoge kwaliteit te verkopen. Bij het samenstellen van de menu’s wordt rekening gehouden met vegetariërs en mensen met een glutenallergie, zodat zij ook enkele gerechten kunnen eten.

Nature’s Table heeft een cateringservice waar je gebruik van kunt maken als je eten voor minimaal zes personen op een bepaalde locatie wilt laten bezorgen.

Meer informatie is te vinden op Nature's Table officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan