Fastfood in Amerika en Canada: Burger King

Al sinds 1954 is de Burger King een begrip over de hele wereld. De fastfoodketen verkoopt voornamelijk hamburgers, friet en frisdrank en is daarmee een grote concurrent van McDonald's.

Burger King

Geschiedenis

Een bezoek aan een McDonald's in San Berdino, Californië was voor Jim McLamore de inspiratie voor het oprichten van Burger King. Het eerste restaurant opende op 4 december 1954 haar deuren in Miami, Florida. Toen nog onder de naam 'Insta-Burger King', omdat alle hamburgers werden bereid in de Insta-Broiler oven. McLamore's zakenpartner was David Edgerton. Het duo had gestudeerd aan de Cornell University School of Hotel Administration.

De ster van het Burger King-menu werd in 1957 ontwikkeld; de Whopper. Het sesambroodje is belegd met een burger met barbecuesmaak, tomaten, sla, mayonaise, ketchup en uitjes. Hieraan kun je naar eigen smaak extra kaas, vlees of bacon toevoegen. Het grote succes van Burger King vroeg al gauw om de opening van nieuwe restaurants. In 1963 werd het eerste buitenlandse filiaal geopend in Puerto Rico en al gauw waren er meer dan 250 restaurants in de VS. In 1967 werd de keten verkocht aan de Pillsbury Company, die probeerde enkele reorganisaties door te voeren in de jaren 1970 en 1980. Zo werd het menu uitgebreid en kregen alle Burger Kings wereldwijd door een gestroomlijnde inrichting dezelfde uitstraling. Meer dan vijftig jaar na de opening van het eerste filiaal telde Burger King 12.000 restaurants wereldwijd. Een groot deel van de Burger Kings wordt gerund als familiebedrijf. De eerste Nederlandse vestiging werd in 1981 geopend op de Lijnbaan in Rotterdam; "onze" grootste vestiging is sinds 1993 te bezoeken op Schiphol.

Menu

Burger King bereidt haar maaltijden naar eigen zeggen uit hoogwaardige producten in een hygiënische omgeving. De producten worden pas verwerkt zodra ze besteld zijn door een klant in het restaurant. Volgens Burger King is haar succes te danken aan betaalbare, ongecompliceerde hamburgers die snel klaar zijn. De meest bekende hamburger bij Burger King is de Whopper. Naast hamburgers staan er op het menu ook kipproducten, vegaburgers, salades, ijsjes, (twister)frites, koffie en frisdranken.

Meer informatie is te vinden op Burger King's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan