Fastfood in Amerika en Canada: Denny's

Als je graag ontbijt met een milkshake en een hamburger met kaas, bacon en eieren, zit je goed bij Denny's. Ook als je de dag wil eindigen met een ijskoffie en rijkgevulde wrap, trouwens. Fastfoodketen Denny's werd in 1953 opgericht onder de naam Danny's Donuts met een restaurant in Lakewood, Californië. Vandaag de dag heeft Denny's ongeveer 1.700 restaurants, in onder meer de Verenigde Staten, Canada en grote delen van Zuid-Amerika. Een van Denny's unieke kenmerken is dat het restaurant 24 uur per dag geopend is. Dus heb je last van een jetlag en heb je om 03:30 ontzettende trek in scrambled eggs met pancakes, bacon en worstjes? Geen probleem.

Dennys

Geschiedenis

De beste kop koffie

De beste kop koffie van het land serveren, was een van de doelen van Harold Butler toen hij in 1953 samen met Richard Jezak de fastfoodketen Danny's Donuts oprichtte. Ze wilden ook de beste donuts maken, de beste service bieden voor de beste prijs én altijd geopend zijn. Het eerste restaurant zag het levenslicht in Lakewood, Californië. Drie jaar later zijn er al zes restaurants, die allen vierentwintig uur per dag geopend zijn. De naam verandert achtereenvolgens in Danny's Coffee Shops, Coffee's Dan en krijgt in 1961 haar huidige naam: Denny's.

Stijgende lijn

In 1967 steekt Denny's de grens over: er wordt een restaurant geopend in Acapulco, Mexico. Denny's gaat de beurs op en zet een stijgende lijn in. In 1981 wordt de duizendste vestiging geopend. Denny's weet in te spelen op actualiteiten. Zo komt er een Grand Slam-burger wanneer Hank Aaron een homerun slaat in 1977. Ter ere van de Super Bowl XLIII worden in 2008 twee miljoen gratis Grand Slams uitgedeeld. In 2013 viert Denny's haar zestigste verjaardag. Twee jaar later opent het haar 1700ste restaurant.

Renovatie

Hoewel in 2010 veel restaurants geheel gerenoveerd werden, blijft het concept van Denny's altijd hetzelfde: Parkeer jezelf in een van de typische diner-zithoekjes en geniet van een caloriebom op elk moment van de dag.

Menu

Niet voor de lijn

Ondanks een redelijk assortiment aan salades en soepen, is Denny's niet de place to be voor wie op de lijn let. Een typisch ontbijt bestaat hier uit gebakken eieren, pancakes, worstjes, bacon, ham, kaas, siroop, room en nog meer bacon. Voor kleinere portemonnees of minder honger zijn er speciale menu's van $2, $4, $6 of $8, waarbij je bijvoorbeeld toast, een paar pancakes of quesadilla's kunt kiezen.

Diner, ontbijt of lunch

Qua diner kun je bij Denny's spaghetti bolognese, een groenteschotel of een flink stuk zalm bestellen. Uiteraard met frietjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om iets van het ontbijt-menu te nemen, want het restaurant is 24 uur per dag geopend en zo ook de kaart. Als je graag een toetje wil, kun je bij Denny's kiezen uit een milkshake, cheesecake, bol ijs of een bananensplit. Ook leuk: Je kunt je eigen sundae-ijscoupe samenstellen.

Meer informatie is te vinden op Denny's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan