Fastfood in Amerika en Canada: Chevy's

Chevy’s is een Mexicaans restaurant en valt onder de keten Real Mex Restaurants. De restaurants bieden een volledige service aan, het is dus geen drive-in restaurant.

Chevys

Geschiedenis

Real Mex Restaurants is opgericht in 1954, toen El Torito haar eerste vestiging opende in Encino (California). De grondgedachte was om Zuid-Californië kennis te laten maken met een laagdrempelig Mexicaans restaurant. El Torito werd een succes door de vriendelijkheid en gastvrijheid van het personeel, maar ook door de authentieke Mexicaanse gerechten die er geserveerd werden. Al snel kwam het idee om de keuze uit te breiden in de vorm van dochterondernemingen. Verschillende opties werden geïmplementeerd, El Torito Grill werd in het leven geroepen, net als Acapulco, Real Mex Food en Chevy’s.

De formule

De kracht van Chevy’s is de wat frissere, jongere uitstraling en haar voortdurende streven naar innovatie.

Net als alle andere Real Mex restaurants maakt Chevy’s haar gerechten enkel met verse ingrediënten, bij Chevy’s goed te herkennen aan de ondertitel “Fresh Mex”. Met meer dan honderd vestigingen in elf verschillende staten is Chevy’s één van de bekendste Mexicaanse restaurants. Veel van de vestigingen zijn franchise ondernemingen. Het concept van Chevy’s wordt verkocht aan een ondernemenr, die gebruik mag maken van de goede naam. Op die manier is er een win-win situatie: de ondernemer hoeft niet vanuit niets te beginnen, maar heeft een bekende naam die klanten zal trekken. Hij moet zich alleen wel aan een aantal regels houden die Chevy’s hem op legt. In zijn beurt draagt hij een deel van de winst af aan Chevy’s en wordt de keten steeds groter.

In tegenstelling tot de meer traditionele Mexicaanse eethuisjes, staan er veel innovatieve gerechten op het menu, zoals geroosterde biefstukreepjes, verse vis en garnalen fajitas. Ook worden er verschillende salades en desserts bereid. Alles bij Chevy’s staat in het kader van een verse bereiding, wat zich uit in het personage “El Machino”; de in-house tortillakok die elk restaurant kent. “El Machino” zorgt ook voor vermaak, wat zeker voor gezinnen met jonge kinderen erg leuk is.

De gebouwen waarin Chevy’s gevestigd zijn, zien er fleurig en gastvriendelijk uit. Binnen wordt altijd vrolijke Latin muziek gedraaid. Kenmerkend is de “El Machino”, die midden in het restaurant tortilla’s bereid. Voor kinderen wordt vaak een show gemaakt zodat zij het gehele proces van het maken van tortilla’s kunnen aanschouwen.

Menu

Chevy’s biedt zowel diner – als lunchgerechten aan. Bekende gerechten zijn fajitas of enchiladas met kip, biefstuk, of garnalen. Ook aan de vegetariërs wordt gedacht, fajitas zijn ook te bestellen met Portobello paddestoelen of asperges. Kenmerkend aan het menu is de combinatie van traditionele gerechten, die afgemaakt worden met ongebruikelijke vis, vlees of groenten.

Naast de aparte combinatie van traditionele en innovatieve gerechten of ingrediënten zijn er veel Mexicaanse dranken te verkrijgen. Voorbeelden zijn tequila en verschillende soorten margaritas en Mexicaanse biersoorten.

Naast restaurants biedt Chevy’s ook cateringdiensten aan. Deze zijn op te vragen via de website. Op de website zijn ook verschillende gerechten te vinden.

Meer informatie is te vinden op Chevy's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan