Fastfood in Amerika en Canada: Olive Garden

Gevulde champignons, calamaris, pizza's of een door jou zelf samengestelde pasta: het menu Olive Garden is geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Ook de inrichting van de ruim 800 fastfoodketens is naar Italiaans voorbeeld, om de klanten een zo authentiek mogelijke Italiaanse eetbeleving te bezorgen. De ‘familie’ staat in Olive Garden centraal en de restaurants zijn dan ook huiselijk aangekleed. De chef-koks van Olive Garden komen regelmatig samen met Italiaanse koks om van deze kenners meer over de Italiaanse keuken te leren.

Olive Garden

Geschiedenis

In 1982 opent het eerste The Olive Garden zijn deuren in Orlando, Florida. Het blijkt een grandioos succes. Zeven jaar later heeft eigenaar General Mills 145 restaurants die op de Italiaanse keuken draaien. General Mills besluit onder de naam Darden Restaurants verder te gaan. Darden is een managementbedrijf dat verschillende restaurants onderhoudt, waaronder Red Lobster. The Olive Garden blijkt echter al snel de belangrijke spil van het bedrijf en geldt als veruit de meest waardevolle keten van alle Darden-restaurants.

Om de Italiaanse authenticiteit na te streven in de restaurants van Olive Garden, wordt in 1999 het Culinary Institute in Toscane opgericht. Chefkoks van Olive Garden kunnen hier een opleiding volgen. Er worden nog steeds nieuwe Olive Garden-restaurants geopend en de populariteit van de Italiaanse sfeer en de gerechten blijft stijgen. In 2011 draaien er wereldwijd al meer dan 730 Olive Garden restaurants. In een conferentie dat jaar geeft Darden Restaurants aan dat de Amerikaanse markt verzadigd is en dat men wil uitbreiden naar het Midden-Oosten en Azië.

Menu

Het menu van Olive Garden verschilt per vestiging. Je kunt er in elk geval tijdens lunch of diner terecht voor soepen, salades, Italiaanse broden en een heerlijk bord pasta. Je pasta kunt je zelf samenstellen van pastasoort tot saus en topping. Een bord pasta kost je ongeveer $12. Ook zijn er kleine bijgerechten mogelijk, zoals calamaris, mosselen, gefrituurde kaassticks en gevulde champignons. Voor wie op de lijn let, zijn er 'Lighter Italian Fares': maaltijden met minder calorierijke ingrediënten. Ook zijn er bieren en Italiaanse wijnen verkrijgbaar.

Meer informatie over Olive Garden vind je op Olive Garden's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan