Fastfood in Amerika en Canada: Einstein Bros Bagels

Einstein Bros Bagels is een keten in de Verenigde Staten die zich gespecialiseerd in koffie en bagels. De keten telt op het moment 424 restaurants.

Einstein Bros Bagels

Geschiedenis

Einstein Bros Bagels is ontstaan uit de fastfoodketen Boston Chicken in 1995. De Bosten Chicken Restaurant Group zag dat er behoefte was aan een restaurant waar je snel en lekker kon ontbijten en ging op zoek naar een passend concept. Al snel kochten ze drie bagel restaurants op. Deze drie restaurants hadden een aantal dingen gemeenschappelijk; onder andere dat ze allemaal gevestigd waren in rijke buurten waar bagels nog niet erg lang bekend waren. Ook boden ze allemaal een mix van traditionele – en nieuwe, unieke smaken aan. Dit nieuwe concept ging verder onder de naam Einstein Bros Bagels.

De uitbreiding ging erg snel en via twee manieren. Ten eerste werden er veel kleinere ketens en onafhankelijke ontbijt restaurants overgenomen. Daarnaast bouwde de keten ook veel nieuwe restaurants.

Het onderscheidende vermogen zit vooral in de prijs die Einstein Bros aan haar klanten aan kan bieden. Doordat het uit een enorm grote keten ontstaan is, was er veel kapitaal beschikbaar om grote investeringen te doen. In de restaurants waar eerst mensen bagels aan het bakken waren, staan nu machines die de prijs ontzettend drukken. Daarnaast is de keten ook steeds op zoek naar goedkope ingrediënten. Zo wordt er geen honing gebruikt, maar ahorn siroop. Einstein Bros Bagels is daarom in staat om haar bagels voor maar $0,45 te verkopen en is daarmee veel goedkoper dan haar concurrenten.

Advertenties

Einstein Bros Bagels promoot zichzelf onder de slogan: “Hot fresh, every day.” Dit komt ook terug in de verschillende commercials. In de commercials komt vooral de versheid van de producten, het vriendelijke personeel, de openingstijden en de gezellige atmosfeer sterk naar voren. De laatste tijd is het merk ook veel op billboards en advertenties te zien, waarbij vooral de sectie van ‘everytime food’ sterk gepromoot wordt; de keten wil graag laten zien dat ze meer dan enkel bagels verkopen.

Menu

Einstein Bros Bagels is begonnen als een ontbijtketen en biedt vanuit haar oorsprong dus verschillende ontbijt opties aan. Er zijn verschillende soorten bagels te verkrijgen met verschillende smaken cream cheese en vulling. Ook worden er verschillende soorten sandwiches, wraps en yoghurt aangeboden.

Naast ontbijtproducten heeft Einstein Bros Bagels ook een groot assortiment ‘anytime’ voedsel. Voorbeelden zijn lunchgerechten als salades, wraps, soepen, panini’s, bagel hotdogs en pizza bagels. Ook zoete gerechten zijn hier te verkrijgen; denk aan ijs, koeken en yoghurt gerechten.

Naast eten is er ook erg goede koffie te verkrijgen in vijf verschillende roastings; neighborhood blend, neighborhood decaf, vanilla hazelnut,french roast en de seasonal rotational blend (seizoensgebonden). Vooral de speciale koffievarianten als americano, cappuccino, cafe latte, cafe mocha, caramel macchiato en espresso zijn echte aanraders.

Naast koffie zijn er ook andere warme dranken te koop; er is thee van het luxe theemerk Harley & Sons en warme chocolademelk.

Meer informatie is te vinden op Einstein Bros Bagels officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan