Redactionele blogs

De kerstigste kerstfilms

Door Emma Broekhuizen op za 24 dec 2016 10:00:00 bijgewerkt op zo 24 dec 2017 15:00:00

Het is ieder jaar weer een dilemma: welke kerstfilm is geschikt voor het hele gezin, duurt niet eindeloos en start ná het kerstdiner? Dankzij Netflix en YouTube kun je tegenwoordig de hele decembermaand kerstfilms bingen. Maar welke film moet je hebben? Dit vinden wij de fijnste (Amerikaanse) kerstfilms!

Kerstfilms top 10

Finger Lakes-regio: watervallen in overvloed

Door Emma Broekhuizen op ma 24 aug 2015 10:00:00 bijgewerkt op do 21 dec 2017 10:00:00

De Finger Lakes-regio in Upstate New York is de perfecte bestemming voor wie graag zijn benen strekt. Rond de langgerekte meren, die de vorm hebben van vingers, zijn namelijk staatsparken in overvloed, vol klaterende watervallen en rotsachtige kliffen. Daarnaast is deze regio ook nog eens beroemd vanwege de goede wijn! Dit zijn onze vier favoriete staatsparken in de Finger Lakes-regio.

Letchworth State Park

Acht onbekende presidenten

Door Maurits van den Toorn op zo 3 dec 2017 19:55:00

Een korte check van je basiskennis over de Verenigde Staten. Vraag: ‘wie was de eerste president?’ Antwoord: ‘George Washington’. En hopla, weer een vraag goed beantwoord of een punt gescoord bij de pubquiz. Hoewel… Washington was eigenlijk niet de eerste, maar de negende president. Hoe zit dat? In deze blog: alles over de acht onbekende presidenten.

4 presidenten uitgehouwen bij Mount Rushmore waaronder George Washington

Een beroemd duo: Harley & Davidson

Door Maurits van den Toorn op ma 27 nov 2017 19:40:00

Er zijn tal van beroemde duo’s in de wereld: in de film heb je Laurel & Hardy, in de muziek Simon & Garfunkel, in de handel Marks & Spencer, in de wapenproductie Smith & Wesson en in de wereld van auto’s en vliegtuigen Rolls & Royce. En dan heb je natuurlijk Harley & Davidson, van de motorfietsen met het geluid waar liefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen.

Route 66 per motor

Top Trails: Hall of Mosses

Door Emma Broekhuizen op zo 16 aug 2015 18:30:00 bijgewerkt op vr 24 nov 2017 20:03:00

Wie houdt van natuur, zit goed in Olympic National Park in Noordwest-Amerika. Dit park bestaat voor 95% uit wildernis: naast bergen, gletsjers en ruige kuststroken vind je er zandstranden en rotspartijen. Verder landinwaarts bereik je een van de natste plekken van de Verenigde Staten: het gematigd regenwoud, dat is gevuld met naaldbomen en mostapijten. Je kunt hier de verbluffend groene Hall of Mosses Trail volgen.

Hall of Mosses

Appel versus pompoen

Door Maurits van den Toorn op do 2 nov 2017 19:55:00

As American as apple pie. Het is de standaarduitdrukking om aan te geven hoe typisch Amerikaans iets is. Eigenlijk is het een rare uitdrukking, want als er iets juist níet typisch Amerikaans is, dan is het wel appeltaart of -pie. Zeker in de herfst en de tijd rond Halloween lijkt het logischer om het te hebben over as American as pumpkin pie.

Pumpkin pie

Hollywood en de film

Door Maurits van den Toorn op wo 18 okt 2017 19:50:00

Hét symbool van de Verenigde Staten is natuurlijk het vrijheidsbeeld. Een bijna even bekend symbool vind je aan de andere zijde van het land. Het is aanzienlijk simpeler, negen grote houten letters op een heuvel: HOLLYWOOD. De letters staan symbool voor de Amerikaanse filmindustrie. Het had maar een haartje gescheeld of ze zouden er niet zijn geweest.

Hollywood, Los Angeles
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan