Dag 13 - Kwek kwek naar quebec

Door Canada Roadtrip Muldertjes - 17-08-2022 05:32

We werden wakker op een camping in Trois Rivieres…na het ontbijten doken we meteen in het zwembad. Het water was in het zwembad wel 6 meter diep (achteraan) en daar hadden ze ook een kinder glijbaan. Dat vonden we wel raar omdat ik er niet op mocht, maar nora wel. Nora mocht daar alleen nog niet zwemmen. Ik kon wel mooi oefenen op de hoekduik (dat is eigenlijk handstand onder water) en het lang onderwater zwemmen.

Na even lekker te hebben gezwommen reden we weer weg….op naar Quebec. Dat was nog wel even rijden…..We hebben de auto geparkeerd bij een honkbal stadion en zijn toen met tram naar het midden van de stad. We liepen langs een gebouw waar vroeger veel belangrijke beslissingen zijn genomen. Mama en papa vertelden over de gevechten tussen de Fransen en Canadesen. Nu is het vooral een franse stad. We liepen verder en toen zagen we de stadsmuren van de citadel en we waren precies op tijd voor de wisseling van de wacht. Ik vond het wel een beetje raar. Er kwam een man aan die keihard op de grond ging stampen met z’n voeten en hij schreeuwde heel erg. We schrokken ons rot. De anderen moesten hem gewoon volgen….en dat was het dan. Raaaaaar. Ze zagen er ook niet uit, met bontmutsen op terwijl het heel warm was.

We liepen weer verder over de stadsmuur en gingen richting een belangrijk hotel dat uitkeek over het water.  Toen zagen we ineens een heel mooi uitzicht (zie foto)….met een hele mooie soort van zee. We zagen daar beneden boulevar waar alle mensen liepen en supergrote kanonnen. Daar zijn we op gaan zitten. Gelukkig zaten er geen kogels in.

Daarna zijn we nog even in de stad gelopen en toen zagen we allemaal leuke franse straatjes en tekenaars. Na een heerlijk ijsje (met chocolaaaaa) zijn we weer terug naar de camper gelopen omdat we ook nog een camping moesten zoeken. Tijdens het rijden zagen we de zon onder gaan, dat was heel mooi.

Reacties

Oma Hammy 17-08-2022 20:15 {{button-65702}}

Wat een mooie foto met de zonsondergang.

Oma Hammy 17-08-2022 20:16 {{button-65703}}

En het lijken mij hele lekkere ijsjes wel groot. 🍦🍦🍦😃

Opa Jan 17-08-2022 20:18 {{button-65704}}

Wat weer een mooie verhalen over alle belevenissen en mooie dingen die jullie zien. En al die lekkere ijsjes en koekjes en weet ik wat al niet meer. Het is wel een verwennerij op deze mooie reis. En ook overal even zwemmen begrijp ik. Het camperleven bevalt dus wel goed. Misschien een goed idee om in Holland weer te gaan verhuizen en in een woonwagen te gaan rondtrekken. Kan papa een beetje goed rijden in zo'n grote camper? Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen en foto's. Lieve groetjes allemaal van opa Jan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan