Redactionele blogs

De 'War on Christmas'

Door Maurits van den Toorn op ma 14 dec 2015 9:00:00

Waar je al geen ruzie over kunt maken. Zelfs de speciale koffiebeker die Starbucks dit jaar in december gebruikt, heeft geleid tot boosheid. Die beker zou een onderdeel zijn van de ‘War on Christmas’. Voor de duidelijkheid: we hebben het over een kartonnen koffiebeker. Die beker is niet wit, zoals in de rest van het jaar, maar rood, met uiteraard het groene logo van Starbucks erop. Heel simpel, verder niets. Je zou het minimalistisch of gewoon saai kunnen noemen.

De War on Christmas

(No) Turn on Red

Door Maurits van den Toorn op do 3 dec 2015 9:47:00

Iedereen die in Nederland en België kan en durft te rijden, kan dat ook in de Verenigde Staten en Canada. De regels zijn nauwelijks anders en het verkeer is er gestructureerder en gedisciplineerder dan bij ons. Eigenlijk zijn er maar drie dingen die afwijken: ‘Turn on Red’, ‘Keep your Lane’ en ‘First Come, First Serve’. Allemaal best handig.

Verkeersregels Amerika en Canada

Indian Summer in America’s Wild East

Door Jonathan Vandevoorde op di 1 dec 2015 9:00:00

In de indian summer, als de herfstkleuren op hun mooist zijn, trok reisjournalist en -fotograaf Jonathan Vandevoorde door het berggebied van de Adirondacks, het grootste natuurpark van de V.S. Hij werd betoverd door de natuurpracht van deze enorme wildernis.

Oost-Amerika Indian Summer

Route 66

Door Lisa Huis in 't Veld op di 24 nov 2015 13:00:00

De route 66 rijden in Amerika is een droom voor veel reizigers. De Route 66 start in Chicago en eindigt aan de westkust van de USA, bij de Santa Monica Pier in Los Angeles. Officieel bestaat de Route 66 al lang niet meer, maar je kunt voor het echte Amerika-gevoel en pure nostalgie nog wel grotendeels dezelfde route rijden. De reis is mogelijk per camper, auto of motor. Reis in deze blog met ons mee langs de bezienswaardigheden aan de eerste helft van de route en Get your kicks on Route 66!

Route 66 rijden in Amerika

Overnachten in een UFO

Door Maurits van den Toorn op vr 6 nov 2015 9:15:00

Baker, een plaatsje met ongeveer 650 inwoners aan de snelweg tussen Barstow en Las Vegas, krijgt ’s werelds eerste UFO-hotel. Tenminste, als het aan initiatiefnemer Luis Ramallo ligt. Hij is een fund raising campagne begonnen voor het dertig miljoen dollar kostende project.

UFO Welcome Center in Bowman South Carolina

Frank Lloyd Wright

Door Maurits van den Toorn op di 27 okt 2015 14:20:00

Chicago is min of meer de Amerikaanse hoofdstad van de architectuur, al zullen New Yorkers het daar vast niet mee eens zijn. Die positie heeft de stad grotendeels aan één persoon te danken, Frank Lloyd Wright. Het is de man die we – met maar een klein beetje overdrijving – kunnen beschouwen als de vader van de moderne architectuur.

Fallingwater van Frank Lloyd Wright

Dit is niet OK

Door Maurits van den Toorn op vr 23 okt 2015 15:00:00

Het zal over de hele wereld het meest gebruikte Amerikaans-Engelse woord zijn: okay, oké, O.K. of OK, net hoe je het wilt schrijven. Wat het betekent weet iedereen: ‘in orde’, ‘begrepen’, ‘akkoord’, ‘gaan we doen’ of iets dergelijks. Let wel: het is altijd een positieve reactie. Waar het begrip vandaan komt is, zoals wel vaker, onduidelijk.

OK

Hoe Amerikaans is de hamburger eigenlijk?

Door Maurits van den Toorn op vr 16 okt 2015 16:00:00

De bekendste Amerikaanse bijdrage aan de wereldkeuken is ongetwijfeld de hamburger. De herkomst van dit zo langzamerhand wereldwijd meest gegeten gerecht is onduidelijk. Niet zo heel vreemd, want het platslaan van een bal gehakt zodat-ie sneller gaar is en beter in een broodje past is niet direct wat je noemt rocket science.

Hamburger, fastfood in Amerika
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan