Redactionele blogs

Attracties in Atlanta

Door Maurits van den Toorn op do 1 okt 2015 9:29:00

Atlanta, de hoofdstad en de grootste stad van Georgia, is een belangrijke hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Veel reizen door the deep south beginnen of eindigen hier. Eerlijk is eerlijk: Atlanta staat niet bovenaan het lijstje met interessante wereldsteden, maar wie hier na aankomst in de VS een of twee dagen wil acclimatiseren, hoeft zich niet te vervelen. We geven drie suggesties, maar er is meer te zien.

Mister Pemberton Atlanta

De ontdekking van Amerika

Door Maurits van den Toorn op wo 30 sep 2015 9:00:00

Nee, we gaan het niet over Columbus hebben, maar over de heren Meriwether Lewis en William Clark. Zij reisden vanaf 1804 met een gezelschap van zo’n veertig man door het nog onbekende gebied, dat kort tevoren was aangekocht in de zogenoemde Louisiana Purchase. De expeditie werd zo beroemd dat hij is vereeuwigd op de munt van 5 dollarcent.

Lewis en Clark op de 5 Dollar-cent

Fooien geven in Amerika

Door Maurits van den Toorn op wo 23 sep 2015 13:00:00

Fooien geven werkt in Amerika nét even anders dan in Nederland. Anders dan in Nederland is de bediening in cafés en restaurants in de Verenigde Staten en Canada meestal niet inbegrepen in de prijs. Je moet als klant dus zelf een bepaald bedrag aan fooi aan de rekening toevoegen. Ook andere dienstverleners verwachten een kleine bijdrage. Lastig? In het begin misschien, maar het went snel.

Fooien in Amerika en Canada

Het probleemgeval Donald Trump

Door Maurits van den Toorn op wo 16 sep 2015 9:32:00

Vastgoedmagnaat en mediafenomeen Donald Trump (1946) is als een ongeleid projectiel de Amerikaanse politiek binnengeploft. Hij slaat wild om zich heen en overvleugelt in populariteit zijn Republikeinse medekandidaten. Maar lacherig doen over Trump is niet verstandig.

Slogan Trump Make America Great Again

Highlights van de Icefields Parkway

Door Onze redactie op zo 6 sep 2015 19:00:00

Besneeuwde bergtoppen, gletsjers, turkooizen meren en wildlife; aan de Icefields Parkway laat West-Canada zich van zijn beste kant zien. Deze 230 kilometer lange route loopt dwars door de ongerepte natuur van Banff en Jasper National Parks en behoort tot de mooiste van Noord-Amerika. We hebben de zes mooiste bezienswaardigheden aan de Icefields Parkway voor je geselecteerd.

Icefields Parkway in West-Canada

Labor Day: een druk weekend

Door Maurits van den Toorn op vr 4 sep 2015 13:00:00

De eerste maandag van september is het weer Labor Day, zeg maar de Amerikaanse en Canadese versie van Dag van de Arbeid. Het is sinds 1887 een feestdag die min of meer als het einde van de zomer wordt beschouwd. En omdat het een maandag is, wordt het een lang weekend en dus een prima gelegenheid voor een tripje. Labor Day is daardoor een belangrijke impuls voor de economie.

Labor Day Amerika

Bekijk een camper via Street View!

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 28 aug 2015 9:00:00

Wil je graag met een camper op pad in Amerika of Canada? Dan vind je het misschien fijn om eerst zo'n camper te bekijken. Op ons kantoor staat daarom een camper ter bezichtiging, zodat je een goed beeld krijgt van deze manier van reizen. De camper is nu ook te bekijken via Google Street View; neem snel een kijkje! Heb je al een camperreis geboekt? Laat je familie en vrienden vast 'jouw' camper zien.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan