Overnachten in een UFO

Baker, een plaatsje met ongeveer 650 inwoners aan de snelweg tussen Barstow en Las Vegas, krijgt ’s werelds eerste UFO-hotel. Tenminste, als het aan initiatiefnemer Luis Ramallo ligt. Hij is een fund raising campagne begonnen voor het dertig miljoen dollar kostende project.

UFO Hotel en Alien Fresh Jerky

Met zijn plan mikt Ramallo op de vele fans van science fiction en UFO’s. Dat zijn er in Amerika behoorlijk wat, getuige het succes van de jaarlijkse Star Trek-conventions in het nabijgelegen Las Vegas. Baker is dan ook geen gekke plek voor het hotel, dat de vorm krijgt van en ruimteschip, met passend ingerichte kamers en personeel in ruimtepakken. Het moet ook mogelijk worden om er in stijl te trouwen. Een bruiloftsfeest in de stijl van Star Trek is nog wel voorstelbaar, maar om nou je huwelijk te vieren in de aankleding van de film Alien (met of zonder monster)…

De kans is groot dat het wel gaat lukken met dat hotel. Ramallo opende eerder langs dezelfde snelweg in de buurt van het roemruchte ‘Area 51’, waar ooit een ruimteschip zou zijn neergestort, de winkel Alien Fresh Jerky (gedroogd en gekruid vlees). Uiteraard is de winkel ingericht in ruimtevaartstijl en daarmee meteen een bezienswaardigheid, wat naar verluidt zo’n 750.000 bezoekers per jaar oplevert.

UFO Welcome Center

De UFO-gekte beperkt zich niet alleen tot Area 51 en omgeving. In het plaatsje Bowman (South Carolina), op een uurtje rijden van Charleston, kun je een heuse UFO betreden. De eigenaar, meneer Pendarvis, bouwde het ruimtevaartuig in de jaren negentig om een plek te creëren waar aliens en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hij leidt je graag rond door zijn meerdere verdiepingen tellende meesterwerk – of dat wel zo veilig is, is een tweede.

UFO Welcome Center in Bowman South Carolina UFO Welcome Center, Bowman interieur
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan