Woensdag 15/3

Door Edith, Silke & Stijn - 17-03-2023 04:39

Het regent nog steeds en geen klein beetje. 

Vreemd, dit was niet voorspeld…

Ik trek men jas aan en wandel door de regen naar Walmart om het weerbericht te bekijken, want daar hebben ze WiFi. Onderweg naar de Walmart passeer ik een bushokje. Een man (ik denk dakloos), vraagt me of dit de ganse dag zo zal zijn. Goeie vraag zei ik, ik had al connectie met de WiFi. En ja hoor, tot 21u regen hier in Kingman. 

Ik antwoordde de man: “Well, than I’m out of here, I’m going to Vegas”. De man moest gigantisch lachen. Volledig natgeregend kwam ik terug bij Cracker Barel. Toch maar binnen gesprongen om een ontbijt te nemen. Eens kijken of the pancakes hier even lekker waren. 

 

Wel, ze kunnen hier iets van. Opnieuw bijzonder lekker ontbeten. Al zou een echte boterham met nu toch al weer kunnen bekoren. 

 

Aan de overkant nog even gaan tanken. Opnieuw wat goedkoper nu, is nu 3,62 dollar per gallon. De tank is zo goed als leeg, bijna 140 dollar erin. 

 

Iets na de middag vertrek ik richting de Hoover Dam. Of ik vandaag al naar Vegas ga zie ik daar wel. Er zijn een aantal mooie plekjes die ik vond in de omgeving van de Dam om te overnachten. In Vegas zelf is dit wat moeilijker.

 

Bij het aankomen bij de hoover Dam is heel wat veranderd tegenover 5 jaar geleden. Iedereen wordt gecontroleerd, ook de camper. Alle poortjes en bagage ruimtes moesten open. Gezien die allemaal op slot waren, nam dit wel wat tijd in beslag. 5 jaar geleden was de Dam nog vrij te bezoeken zonder al die controles. Opnieuw staat het water zeer laag. Laatste keer dat deze Dam overstroomde was in 1983. Het water is afkomstig vanaf de bergtoppen. Het is dus gesmolten sneeuw en ijs. De zachtere winters en de hete zomers maken dus dat er steeds minder en minder water in het bekken zit. 

 

Maar er is nog genoeg, vandaag draaide slechts één van de 17 turbines om elektriciteit op te wekken. 

Heb ook even de self-guided tour meegenomen. De guided-tours waren reeds uitverkocht. Even ergens aansluiten ging niet lukken. Elke groep had 3 guards bij hun om dit te verhinderen. 

 

Op terugweg naar de parking begon het te gieten! Donder en bliksem alom. Voor de 2de keer vandaag volledig nat geregend. 

Dan ben je blij dat je een camper hebt. Alles bij je om je te verkleden. 

 

Tegen een uur of 4 besluit ik niet meer naar Vegas te rijden, ik rij iets terug en om te overnachten bij de Arizona Hot springs. Helaas was het parkeerterrein niet vlak. Een snelle kijk op de app IOverlander gaf me direct zin om de uitdagende toer op te gaan. Je kan namelijk overnachten aan het meer die de hoover Dam gecreëerd heeft. Wel moet je daarvoor 3 mijl over onverhard terrein rijden. Te proberen lijkt me…

 

Eenmaal aangekomen bij de start van de weg naar het meer ben ik er iets minder gerust op. Ik parkeer men camper aan een van de vele uitsprongen op de weg. Na een half uurtje kom ik iemand tegen die ook naar het meer aan het rijden is. Ik vraag de man of ik het zou kunnen redden tot aan het meer. Zonder twijfel zegt die, ik heb al voertuigen daar zien aankomen die veel ouder zijn dan die van jou. 

Ik neem het risico de man te geloven en rij helemaal tot aan het meer. Iets meer dan 40min heb ik er over gedaan maar het was zeker de moeite! Wat een zicht!

Toch wel de beste/mooiste plek waar ik nu gestaan heb. Hoewel alles door elkaar geschut is in de camper zeker de moeite!

 

Nogmaals, Wat een zicht! 

Een andere kampeerder verteld me dat dit gebied 2 jaar geleden nog onder water stond. Ongelofelijk!

 

Hopelijk vanavond en morgen geen regen! Ik weet niet of ik dan de steile hellingen kan maken om hier weg te geraken…

 

Tegen zonsondergang begon het al wat te druppen, regen gehad tot 22u, ik maak me er weinig zorgen in. Heb al vele watertjes doorzwommen met de campers die ik huurde. 

Ps. De foto met het meer in het donker waar je licht ziet opflakkeren. Dat is Vegas die achter die bergen ligt. Kwestie dat je ziet hoe 'verlicht' die stad wel is. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan