Thanks God, its Flyday!

Door Edith, Silke & Stijn - 28-02-2023 13:43

6u15, de wekker loopt af, maar ik ben nog te moe, even snoezen.

9min later, gaat de wekker opnieuw af. Gekraakt en versleten alsof ik nog niet geslapen heb sta ik op. De ijsbaan afbreken zit me in de kleren...

Snel reken ik nog even uit hoeveel tijd ik heb tot de shuttle mij naar Schiphol moet brengen. Deze vertrekt op 7u20, je wenst daar 10min vroeger te zijn zodat niemand op je moet wachten, ontbijten zal ik 15 min rekenen, douchen en klaarmaken zal ook 15min duren.

Dat 'snel uitrekenen' loopt precies wat minder vlug vandaag, lap, ondertussen al 6u40. De rekensom in men hoofd zegt me dat ik me zal moeten beginnen haasten.

Gezien ik voor de 2de nacht op rij weinig geslapen heb, duurt alles veel langer dan normaal. Het is als iets na 7 als ik op het ontbijt aankom.

Zo veel lekkers ligt weer klaar op het buffet... Snel nog even extra kaas genomen op het ontbijt, want kaas in de states trekt toch op niet zo veel. 

De shuttle van 7u20 haal ik niet meer, het zal de volgende worden van 8u. Dus nog even tijd voor een 2de ronde op het buffet. 

En weet je wat, zelfs nog een 3de ronde... 

Voila, buikje rond gegeten, nu op de kamer nog de toiletzak wegstoppen, paspoort uithalen en we kunnen naar de bus stop voor de airport shuttle.

Die komt net aan als ik buiten kom, ik kijk snel even op mijn telefoon, 7u55. Perfect!

Ja, lap, ik heb nog niet uitgecheckt. Snel terug even naar binnen, snel de toegangskaart in de brievenbus gedropt en terug naar buiten, valiezen inladen in de shuttle en snel in de bus.

Aangekomen bij de luchthaven loopt de check-in zeer vlot, geen wachtrij, valiezen mooi binnen het gewicht en ik kan door naar de douane en security.

Aan die security heeft iedereen wel wat stress, iedereen wil daar zo snel mogelijk door. Flessen water worden uitgedronken in de rij,net alsof ze al dagen zonder water zitten, nog snel worden broekzakken geledigd. Je wilt niet dat de rij moet wachten omdat jij iets vergeten bent.

Dit maal had ik me, tijdens het inpakken, ervan bewust gemaakt dat ik mijn laptop, batterijen en kabeltjes mooit kon uitstallen tijdens de security check. De security ging zeker niet bij mij stroppen.

Eenmaal aangekomen bij de security, hangte een gigantisch bord: "Laat je laptop en fototoestel in je bagage!". Lap, de scanners zullen verbeterd zijn, alles mocht blijven zitten, enkel de jas even op de band gelegd en alles was ok!

Geen oponthoud door mij aan de security. 

Voila, de vlucht vertrekt vanop G7. Boarden start pas om 10u, ik blijf nog even rond parraderen in Terminal 3 (daar zijn iets meer diverse winkeltjes). Iets voor 10 begeef ik me naar de gate en zet me nog even neer. De vermoeidheid begint nu echt wel toe te slaan en moet echt vechten om niet te slapen.

Het boarden gaat super vlot, nog snel even naar het toilet en ik kan het vliegtuig op. Ik zit op 47a, links achter de vleugel. Ik zet men hooftelefoon op, neem men dekentje en maak het mezelf confortabel.

Ik wordt gewekt door een stewardess die vraagt of ik iets wil om te drinken, we zijn ondertussen al iets meer dan een uur aan het vliegen merk ik op mijn scherm. Gezien er zo daddelijk nog lunch geserveerd wordt zal ik als aperitiefje een rood wijntje drinken. Al snel komen ze de lunch brengen, "Chicken with vegtables or Lasagna" vraagt de United stewardess me nors. Die heeft blijkbaar ook niet veel geslapen merk ik...

De keuze viel bij mij op de kip. Een groene curry met witte rijst. Dit viel wel in de smaak. Het gekende half bevroren broodje samen met de boter hield ik nog even opzij als latere snack.

 

40 minuten voor de geplande aankomst landen we in Chicago. Het is er droog, vanuit de lucht geen sneeuw te zien op de weg. De buitentemperatuur is iets van een 10°C. Ongewoon warm voor deze tijd van het jaar in Chicago. In 10 min was de ganse vlucht door de douane. Geen vervelende doaniers deze keer. Opmerkelijk was iedereen vriendelijk. Aan de bagageband merkten we dat het zeer rustig was. De douane honden (4 stuks) liepen achter elkaar rond de bagageband. Enkel de band van onze vlucht was in werking. Ik ben 100% zeker dat hier niemand iets bij heeft dat niet mag. Elke valies is zeker 5 a 10 keer besnuffelt geweest...

Gezien ik nog nooit als eindbestemming Chicago had, even lopen zoeken naar de hottel shuttles, ik kon die van mij (Wyndham Hotel) even niet vinden dus maar even de telefoon genomen en gebeld. Via Terminal 5 ( de internationale terminal) verliepen geen shuttle naar het hotel, enkel vanaf terminal 2. Ik had geen zin om even alle valiezen te versleuren naar een andere terminal en dus heb ik maar een taxi genomen naar het hotel. Het was slechts een 6-tal mijl.

In het hotel was er ditmaal geen loket van RoadBear. Die had ik vorig jaar in Minneapolis wel. Gezien ik nog geen bus-pas heb voor morgen om naar Elkhart te gaan om de camper op te halen dan maar even gebeld.

Het eerste nummer was ondertussen overgenomen door een SPAMdienst, die probeerde mijn adres te weten te komen door middel van mij een cadeaukaart voor de Walmart te geven. Mooi geweigerd en afgelegd. Dan maar eens een ander nummer proberen. De vriendelijke dame aan de lijn gaf mij een ander nummer waar ik rechtstreeks kon bellen met de 'factory-service'. Ze beloofde deze dienst ook nog even een mailtje te sturen.

Het 3de telefoontje dat ik deed was direct goed. Die man wist dat de bus morgen (dinsdag) mij om 9u ging oppikken aan het hotel. Als ik vroeg welke camper er voor mij bestemd was, begon hij te lachen. Hij kon mij dat nog niet zeggen, er stonden er te veel op de parking zei hij.

Goed, morgen dus om 9u pick-up aan het hotel, anders moest ik misschien voor het hotel slapen om de bus niet te missen. Morgen dus een busreis naar Elkhart. Dat ligt volgens de gps een 2u verder oostwaarts dan mijn hotel.

Ondertussen even de omgeving gaan verkennen rond het hotel. Naast een Target ook vele lunch en dinner plaatsen in de onmiddelijke omgeving, gezien de afgelopen weken/maanden overal te voorschijnkwam dat eten zo duur geworden was in de VS toch maar al even een kijkje gaan nemen in Target. Al bij al vielen de prijzen goed mee.

Gezien het ondertussen al avond begon te worden even gekeken voor het avond eten, mijn eerste keuze ging naar een steakrestaurant net naast het hotel, maar tussen target en het hotel passeerde ik 'Alfreds Pizzeria', de geur sloeg me in de neus en de keuze was snel gemaakt, Een slide heerlijke Pepperoni en ik kon terug verder. Nog even de aflevering van Bigbrother bekeken in het hotel en Chicago Fire op de TV en het was tijd om te slapen.

Morgen zal het al weer vroeg dag zijn door de jetlag!

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan