Zondag 12/3

Door Edith, Silke & Stijn - 14-03-2023 20:58

Samen met de zon kom ik wakker. Helaas had ik mijn camper met de rug naar het oosten gezet. Kon dus niet zo veel zien van de sunset vanuit men bed. 

 

Vandaag de Grand Canyon op het programma. Er is redelijk file om binnen te rijden. Ook zijn alle spots voor rv’s al bezet om te parkeren. Dit wordt even zoeken. Uiteindelijk een plaatsje gevonden door 4 parkeerplaatsen van auto’s te bezetten. Zo kan ik terug vlot weg zonder te haperen aan andere auto’s. 

Na het visitorcentre te bezoeken met de bijhorende film wandel ik direct naar the rim. Het eerste plekje waar je de Grand Canyon kan zien. Het blijft adembenemend en ongelofelijk hoe diep die wel is. Werkelijk prachtig!

 

Al snel merk ik dat door met de meute volk mee te lopen al een kilometer of 2 aan het wandelen ben. Ik besluit even iets te gaan eten in de camper. 9,5 dollar voor een belegde pistolet is me net iets te veel van het goeie. Op de parking merk ik dat ik volledig ingesloten ben. Er heeft zich een andere camper zich net naast die van mij gezet. Ik kan hier alvast de komende uurtjes niet weg… geen enkel probleem, want dit was ook de bedoeling niet. Via het shuttle bussen systeem ga ik volledig westwaarts. Ik besluit om te wandelen tot aan het visitorcentre. Overal hangen plakkaten dat je niet zomaar mag gaan hiken. Je moet je voorbereiden, aangepast schoeisel, 4 litter water bij hebben, zoute snacks eten. Boeit me allemaal niet en ik vertrek met mijn dagelijkse schoenen en zonder water. 

Grote 3 uur later kom ik bij het visitorcentre aan. Best wel dorst en honger ook. Maar het was de moeite. Onderweg nu en dan eens een klapje gedaan met wandelaars uit tegengestelde richting. 

 

Gezien ik nog niet de helft gedaan heb van dit park wil ik hier blijven overnachten. Er is nog plaats op de Fullhook camping. Slechts 63 dollar, echt een badje. 

 

Nog even naar de winkel, wat koken en uiteraard even laten bezinken dat het weer een mooie dag was!

Morgen meer van dat!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan