Donderdag 2/3

Door Edith, Silke & Stijn - 03-03-2023 02:25

Tegen 8u wakker, even wat water opzetten voor thee en geïmproviseerde douche. De camper is nog steeds winterproof. Hier zou ik toch graag de komende dagen verandering in willen brengen. 

 

Een half uurtje later sta ik aan de ingang van de piramide. Helaas gaat deze pas om 9u open. Met een aantal andere vroege bezoekers staan we op wacht. 

Precies om 9u gaat de winkel open. Alles wat je maar kan inbeelden voor ‘outdoor live’ is hier te vinden. Schoenen, kledij, keukenmateriaal… en natuurlijk ook alles voor de jacht. Ik ken er niets van, maar de uitstalling is zeer indrukwekkend. Iemand in een dokterspakje passeert mij en haalt wat kogels op bij de balie. Precies zoals wij een brood kopen bij de bakker. 

Swat, hier zijn ze dit blijkbaar gewoon. 

 

Na een uurtje rondlopen in de winkel ga ik ontbijten. Omdat het ontbijt hier redelijk uitgebreid is, dan ook maar meteen mijn lunch. 

 

Zo, tegen de middag ga ik naar het Welcome Center. Een soort van toerisme bureau, dit net naast de winkel. Ik neem enkele kaartjes van Memphis en kan op pad. 

Op weg naar de Sun Studio loop ik langs het fire museum. Snel even binnen een bezoekje brengen. Aan de badge wall zie ik een badge hangen van de fireopbservers. Die zijn hier dus ook al geweest. Mooi museum maar vooral op kinderen en educatie gericht. 

 

Zo, ik kan door naar Sun Studio. De studio waar Elvis zijn platen opnam. Net als ik binnen kwam startte een guided tour. Snel betalen en meehoppen. 

15 dollar viel nog mee. Aan de gids zag je dat hij het al vele keren had gedaan. Hij rammelde het erdoor. Na een kleine expositie ruimte kwamen we in de eigenlijke studio. De studio zelf wordt tot heden nog gebruikt na de openingsuren van het museum. 

 

Wel speciaal, het interieur is nog steeds dezelfde als toen. Niets is gewijzigd. 

 

Zo, na een half uurtje terug buiten, nu naar Beale street. Een straat vol bars en restaurants. De muziekbands spelen al op volle toeren, de een is al beter dan de andere. Iedereen hoopt hier ontdekt te worden. Precies Hollywood…

 

Na een grote wandeling terug in de camper. Ik besluit toch al te vertrekken richting Houston, eten in de camper is zo goed als op, dus naar de eerst volgende Walmart op de route. 

 

Amper 10mijl verder zie ik al een Walmart, via de app kon ik zien dat overnachten hier toegestaan is. Wat brood gehaald en toebehoren. 

Via de WiFi kijk ik nog wat televisie op mijn laptop. Laat maak ik het niet, morgen weer een ganse dag rijden.

Reacties

GEERT DEGRYSE 03-03-2023 10:28 {{button-66833}}

bedankt verder nog plezier

Wim 03-03-2023 23:02 {{button-66834}}

Leuk om je trip te kunnen volgen, wat zijn nu de temperaturen overdag / s’nachts? Mag je de camper al van de winterstand halen of is het daarvoor nog te koud?
Have fun!

Esther (oma) 04-03-2023 14:08 {{button-66835}}

Wieland is hier en heeft me op weg gezet om je reisverslag te lezen !!!! Prachtig ! nu kan ik je goed volgen en dat doet deugd !!!! ik geniet van je schrijfsels . Dank omdat het kan ! zoen vanuit de verte , en groetjes van opa en Wieland !!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan