Onderweg naar LA - Lake Havasu

Door Smetjes go USA - 26-07-2022 03:42

De afstand tussen Grand Canyon en LA is te groot om in 1 dag te doen, vandaar dat er een tussenstop is voorzien.  Er is maar 1 probleem, gelijk op welke tussenstop is het bloedheet, maar dan echt bloedheet.  Ze voorspellen 47gr in Lake Havasu.  Plan is dus om daar zo laat mogelijk aan te komen en zo vroeg mogelijk terug te vertrekken.

We beginnen met een ontbijt in Tusayan (vlakbij de camping) en daar kunnen we ook naar een film kijken over de Grand Canyon in de Imax.  De moeite waard!  We wandelden enkel bovenaan de canyon maar dankzij de film zagen we ook veel van diep in de canyon.

Daarna op het gemak richting LA gereden en op aanraden van onze gids een stukje van de historische Route 66 gereden.  Heel wat oude autowrakken zien staan en verlaten dorpjes en hier en daar een oud tankstation dat nu een winkeltje is.  Niet echt de moeite als je het mij vraagt.

Nog even een beeld van hoe 'leeg' het landschap is waar je doorrijdt:

 

Omdat de warmte rond 19u nog niet te doen is (nog boven de 40gr) hebben we nog een uurtje rondgelopen in een grote kleerwinkel en dan doorgereden naar de campground.  Ik had een plek aan het meer gereserveerd en het moet gezegd: het mooiste plekje van de hele reis!

Het meer ligt op de grens tussen de staten Arizona en Californië.  Morgen dus terug naar Californië!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan