Las Vegas

Door Smetjes go USA - 16-07-2022 05:25

De voorbije dagen waren nogal druk... ik heb wat inhaalwerk te doen op deze blog :-)

Om 6:30u vertrokken naar Vegas want is een lange rit (jaja, wij kunnen dat ook, zo vroeg opstaan).  Het idee was om een 2-tal uur te rijden en dan te tanken en te ontbijten.  Uiteindelijk hebben we meer dan 2u30 gereden voor we de eerste keer kónden tanken.  Eerlijk, op een bepaald moment was het creepy ... de eerste 2u geen levende ziel gezien of gekruist.  Ongelofelijk hoe leeg een streek kan zijn.

Na een stevige rit aangekomen in Las Vegas en rechtstreeks naar de camping gereden.  Op de weg al een aantal bekende hotels gezien waar we straks zullen langs wandelen.  Gezien de hoge temperaturen en de lange rit hebben we wel eerst wat 'afgekoeld' in het zwembad (je moest in de schaduw hangen in het water en dan was het wellicht 35°)

Daarna met een vriendelijke Uber chauffeur naar The Strip gereden die ons wel gek verklaarde om in de zomer naar Las Vegas te komen :-)

Nico en de kids zijn op het grootste (of 2e grootste) reuzenrad ter wereld gegaan, ik durfde niet mee...

We hebben dan The Strip verkend en is helemaal zoals je het je voorstelt: megalomane hotels die er alles aan doen om je te lokken (bijv. fonteinshow aan The Bellagio en New York nagebouwd in New York New York) met gekoelde gokzalen (maar echte hele voetbalpleinen groot) en gekoelde shoppingcentra's.  Je loopt het eerste hotel in en als je wil kom je terug buiten een hotel of 5 verder.

In hotel The Venetian kan je zelfs met gondels varen.  Het San Marcoplein en de Rialto brug zijn daar onder meer nagemaakt ... niet te doen.  Hoe later het echter werd, hoe 'viezer' de sfeer.  Je vindt er heel wat cannabiswinkels (is legaal daar) en aan de geur in de straat merk je dat er nogal geblowd wordt.  Opnieuw nogal wat 'dutsen', een schril contrast met de limo's op straat en de helicopters die af en aan vliegen.  Best dat we maar 1 nacht hier voorzien hebben.  Het was een tussenstop, gelukkig zijn we hiervoor niet rondgereden.

 

Reacties

Guido Van Cauwenberghe 16-07-2022 10:07 {{button-63949}}

Heb het met veel plezier gelezen, de reis van jullie leven.
Veel groetjes van Oma!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan