Antelope canyon

Door Smetjes go USA - 24-07-2022 18:58

Na rustig wakker worden vertrekken wij terug naar de volgende activiteit (Antelope canyon).  De andere gezinnen hebben nog geen plannen voor vandaag, maar vanavond hebben we terug afgesproken op de volgende camping.

Wij rijden door naar Page waar we om 14u een bezoek aan Antelope canyon geboekt hebben.  Omdat er nogal wat verwarring rond het uur is (we zitten op de grens met een tijdzone en de staat neemt wel het nieuwe uur, maar de native americans niet of zoiets) gaan we eerst checken met welk uur we rekening moeten houden.

Ok, blijkt dat we  tijd zullen hebben om nog te lunchen.  Deze keer Mexicaans gekozen, super lekker, maar mijn gerecht is super pikant, nog maar zelden zo zitten zweten...

Bij de tour operator een lang manifest moeten tekenen waarin ze alle aansprakelijkheid ontkennen van mogelijke ongevallen en dan op een nogal onveilige jeep gestapt die een half uur moet rijden voor we aan de canyon komen.

We hadden al foto's gezien van deze canyon en de verwachtingen lagen hoog ... en werden volledig ingelost.  De foto's spreken voor zich.

Onze gids geeft vooral tips over waar we de mooiste foto's kunnen nemen en neemt bij momenten Nico's gsm over.  De canyon ligt onder een zandheuvel dus als het waait komt er vers zand in de canyon waardoor het grondniveau stijgt.  Er zijn flash floods nodig om het zand dan weer weg te spoelen.  De vorige flood is van 2 weken geleden en daarvoor was het 2 jaar geleden!  Conclusie is weeral dat het meer moet regenen zeker in die regio.  Maar dat zal de Navajo gids niet zeggen, zijn zegt enkel dat ze dankbaar zijn voor elke flood die ze krijgen.

Nog maar eens weten we niet of dit nu het mooiste is dat we al zagen.

Op de weg naar de camping stoppen we nog aan Horse Shoe Bend.  Echter, het onweert juist waardoor we letterlijk gezandstraald worden.  Bijna lopend zijn we naar het uitkijkpunt gegaan, 2 sec voor de foto en dan lopend terug.  Wel een heel mooie plek!

Daarna naar een camping met zicht op Lake Powell en na een buffet (elk gezin haalt uit wat nog in de frigo zit) onze wijn uitgedronken ... heel gezellige avond!

De volgende dag vertrekken wij naar Grand Canyon en de andere gezinnen blijven nog een nacht langer op dezelfde camping.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan