Grand Canyon

Door Smetjes go USA - 24-07-2022 19:30

Onze reis begint stilaan naar zijn eind de lopen ... nog maar 1 natuurpark te bezoeken.  Wel het bekendste park als je het mij vraagt, zou wel eens kunnen de apotheose worden.

Na een relatief korte rit (2 à 3u) via de Oostelijke ingang het park ingereden.  Bij het Desert Viewpoint eerst gestopt en direct gezien waarom dit hier GRAND canyon heet.  Immens eigenlijk...

Nog een paar stops gedaan tot we aan het Visitor Center komen.  Aan een park ranger gevraagd waar we het meeste kans hebben om condors te zien, een hapje gegeten en dan beginnen te wandelen.  We wandelen van Mather Point naar Bright Angel trailhead langs de rim.

Echt een prachtige (ook wel warme) wandeling maar in de eerste helft geen grote vogel te zien.  Onze nekken zijn al goed stijf tot toch ineens een immens majestueuze Californische Condor gespot wordt.  Een goede 5 minuten hebben we hem kunnen zien cirkelen boven de vallei... indrukwekkend.  Simon heel content (is 1 van de 500 condors die bestaan!) en wij dus ook content.  Het voelt als de kers op de taart van de volledige reis.

Na de wandeling het park uitgereden naar onze laatste natuurcamping (we hebben slechts 3 natuurcampings gedaan) vlakbij.  We belanden in een dennenbos.  Die rust is helemaal wat we nodig hebben.

Voor het eerst sinds lang kunnen slapen zonder de airco aan want hier verkoelt het goed 's nachts.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan