Arches National Park

Door Smetjes go USA - 18-07-2022 16:35

Onze wekker vroeg gezet om de lange rit naar Moab op tijd te starten.  Het deed een beetje pijn, we beginnen wat moe te worden van het hoge tempo.  Gelukkig heel kalm op de weg en een mooi zicht.  Weer heel weinig mogelijke stops waardoor we uitgehongerd aankomen in Moab rond 13:30u.  Dan maar eerst iets gezocht om te eten en dan rechtstreeks naar het park.

En weeral zijn we verrast in de aangename zin.  De rotsformaties zijn weer helemaal anders dan die van de voorbije dagen.

Door de warmte en omdat we moe zijn, beperken we ons vooral tot door het park rijden (met onze camper, er zijn geen shuttlebussen) en stoppen op de viewpoints.  Hierboven zien jullie delicate arch, het symbool van de staat Utah (staat op de nummerplaten).  Simon en ik hebben nog gewandeld naar landscape arch (foto's volgen later).  Deze is groter en dunner en je ziet er geen landschap achter.  Funfact: blijkbaar zijn de namen van die bogen omgewisseld in de administratie.  Delicate arch moest landscape arch heten en omgekeerd.  Makes much more sense!

Toen Simon en ik terugkwamen van onze wandeling stond Nico te babbelen met Vlamingen, bleek een oud-collega van Nico te zijn.  Kleine wereld :-).  En toen wij het park uitreden, hebben we gezwaaid naar Joris en Sofie die op dat moment het park inreden.  Heel kleine wereld, maar van hen wisten we dat ze in de buurt zijn.  Overmorgen en de dag erna staan we op dezelfde camping.

Na de check-in tijd op de camping aangekomen, maar gelukkig hangt onze info op het bod, vlot onze plek gevonden en ons geïnstalleerd.  Aan de overkant staan weeral 2 campers met Vlamingen, is net alsof er hier alleen maar Amerikanen en Vlamingen zijn.

Goed geslapen (met airco aan!) en op het gemak ontbeten. Vandaag staat rafting op het programma, zal ideaal zijn bij de warme temperaturen.  Met een busje langs een prachtig baantje gereden en dan het water in.  In de bus kregen we instructies om te lezen en als je dat leest, denk je dat er veel kans is dat je de rafting niet overleeft :-).  Hanne en ik met een klein hartje ingestapt, maar bon, een paar deiningen en dat was het eigenlijk.  Voor het avontuur moesten we het niet doen, maar wel voor het prachtige uitzicht en de goede uitleg van onze gids.  JJ is 1 jaar ouder dan Kobe, is van Utah, studeert in Colorado en woont in haar auto.  In de zomer begeleidt ze rafting, canyoning, enz en in de winter doet ze aan bergbeklimmen enz.  Onze kids waren nogal onder de indruk van haar spannende leven.  Mama, en jij zou je soms zorgen maken om ons, zij leeft wel in haar auto hé.

We hebben het geluk gehad om een rivierotter te zien, Nico heeft een mooi filmke.  Veel gezwommen ook en veel gebabbeld met het andere gezin op onze boot.  Heel toffe namiddag!  

's Avonds via berichten nog goed afgesproken met Joris en Sofie en morgen op naar Monument Valley!

Veel groetjes aan iedereen die dit leest!  We zien de toffe reacties komen, maar ik kan daar niet op antwoorden.

 

Reacties

swa_vandeun@hotmail.com 18-07-2022 18:53 {{button-64091}}

Opnieuw zeer mooie foto's, terecht zeer blije gezichten en wederom een zeer goed en aangenaam-om-te-lezen verslag. Proficiat!

Guido Van Cauwenberghe 18-07-2022 20:51 {{button-64100}}

Blij dat we hier mee kunnen volgen, de temperatuur zal ongeveer dezelfde zijn. Het uitzicht verschilt want jullie zien de mooiste natuurparken en hier blijven de rolluiken dicht. Geniet verder van deze unieke reis en blijf voorzichtig. Oma en Opa

Kathleen De Smet 19-07-2022 14:47 {{button-64144}}

Amai wat een reis !!! Prachtige, adembenemende natuur, niks "fake" aan in tegenstelling tot Las Vegas 😉
Geniet van dit prachtige avontuur en zoals Opa Guido zegt : "voorzichtig zijn hé".
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan