Zion National Park

Door Smetjes go USA - 16-07-2022 05:42

Een beetje langer geslapen, een zwemmeke gedaan en dan vertrokken naar Zion National Park.  Dit ligt iets noordelijker, wat de temperatuur ten goed zou moeten komen.  Ook al zijn de ritten soms lang, het landschap is zo afwisselend dat het geen seconde tegensteekt.  Op veel plaatsen wordt de bijpassende soundtrack toegevoegd.

Aangekomen op onze weeral goedgekozen campground (ik mag dat zeggen, want heb ze zelf geboekt :-)), hebben we genoten van het frisse water van de Virgin.  ZALIG

's Avonds hamburgers op de campground met een prachtig zicht op de bergen van het park.  Dan wel nog een regenbuitje gehad en blijkbaar voorspellen ze voor morgennamiddag terug onweer en regen.  Plannen gemaakt en de wekker gezet om 6u, we willen vertrekken om 6:30u.

Op tijd vertrokken en na een korte wandeling aan het park aangekomen.  Omdat we zeker de wandeling The Narrows willen doen en dit kan niet als er onweer is wegens 'flash flood' zijn we daar gestart.  Eerst een stuk gewone wandeling en dan verder wandelen in de Virgin.  Een super ervaring!

Simon en Kobe zijn nog een stuk verder gegaan dan Nico, Hanne en ik en zij hebben nog spectaculairdere foto's van waar het echt smal wordt.

De rotsen in het park zijn heel erg mooi met heel veel kleuren, precies een filmdecor waarin je rondloopt.

In de namiddag zijn Simon en ik nog naar 'Big Bend' geweest, blijkbaar de beste plek om de Californische condor te spotten.  We hebben daar meer dan een uur zitten kijken (mijn nek is nog stijf :-)) maar hebben opnieuw alleen maar Kalkoengieren gezien.  Een beetje een bummer voor Simon, maar heeft nog moed om er in de Grand Canyon te zien.

's Avonds lekker in een restaurantje gegeten (deed wel eens deugd - dat kampeerleven is toch redelijk intensief), de volgende dag gepland en dan terug goed geslapen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan