Yosemite

Door Smetjes go USA - 12-07-2022 05:45

Vanuit San Francisco vroeg vertrokken richting Yosemite.  Eerst nog eens de website van de overheid gecheckt door de gemelde bosbranden, maar via de 120 kunnen we naar het park, net zoals gepland.

Een vlotte rit gehad maar er weeral langer over gedaan dan verwacht.  Echte bergbaantjes heeft Nico moeten trotseren met onze camper.  Hij liever dan ik ;-), maar van ver zie je al wat een natuurpracht ons te wachten staat.  Direct na de ingang zien we al een 'moose', voorbode van andere fauna.  We rijden tot helemaal in het hart van het park, tot aan onze campground.  Wat ben ik blij dat ik hier een plaatsje heb kunnen boeken.  Efkens een crisiske omdat we geen brandhout meer hebben en er is er geen te krijgen op de camping (dan maar weeral bagels zeker, vanavond?), maar terwijl Nico bekomt van de rit met een biertje ben ik met de kids naar Curry village gegaan met de bus en daar hebben we brandhout kunnen kopen.  De sfeer was direct beter ;-)  

 

Dat we in bear country zijn, is heel duidelijk.  Extra beveiligde vuilbakken en overal waarschuwingen dat je niet alleen op stap mag gaan, dat je alle eten uit het zicht en in afgesloten containers moet steken, enz.  Toen we net in ons bed lagen, hoorden we de rangers beren wegjagen, ok ... die waarschuwingen zijn dus niet voor niets.

's Morgen vol goede moed (en na pancakes voor ontbijt) vertrokken naar de top van de Vernall Falls.  Heel goed georganiseerd met de bussen en heel goed aangeduid.  Een PRACHTIGE wandeling, maar ook serieus lastig.  Voor mezelf was het op het randje, maar ben toch samen met Kobe en Simon helemaal bovenaan geraakt.  Hanne en Nico zijn ook dicht bij de top geraakt, in elk geval hebben we allemaal die prachtige watervallen heel goed gezien. 

 

Met lege benen in het Yosemite visitor center geraakt en daar lekker geluncht.  Daarna de (teleurstellende) film van het park bekeken en dan terug naar de campground om even in de Merced te zwemmen.  Dat was althans het plan, maar dat water was veel te koud.

Nog de bus genomen naar het viewpoint van El Capitan - INDRUKWEKKEND - en daarna terug naar de camper om lekker te bbq'en.  O, en ook nog een beer gezien vanuit de bus (allez, Hanne en Simon hebben hem gezien).  's Avonds nog een hertje op de campground en de volgende morgen nog een coyote.  Wildlife at its best. 

Spijtig genoeg moeten we alweer verder en zijn we na de 2e nacht vertrokken richting Mono Lake.  Daarvoor moeten we de prachtige Tioga Road nemen (boven de 3000m), niet de doen hoe mooi de natuur hier is.

Reacties

swa_vandeun@hotmail.com 12-07-2022 12:39 {{button-63818}}

prachtige foto's en super verslag.
Stikjaloers maar zou het niet mee kunnen.

Evelyn 12-07-2022 22:02 {{button-63840}}

Geen ene moose gezien 😟. Alleen al daarvoor wil ik terug 😉. De Vernall falls zien er fantastisch uit! ⛰ En Tioga road… machtig schoon. We beleven het weer helemaal opnieuw en genieten omdat jullie genieten ❤️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan