Thuis

Door Anneke & Rinus - 25-06-2022 00:07

De cirkel is rond we zijn weer thuis. Langs de route van Lake Errock naar Vancouver zagen we nog steeds de verwoestende werking van de overstroming uit 2020.We zijn hadden Tynehead Campground in Surrey uitgezocht als echt laatste stop. Een campground met veel vaste standplaatsen en een stuk of vijf voor kort verblijf. De openingstijden zijn van 8-10 en van 16-18 uur,, maar goed als ze er niet zijn dan kan je bellen, en als ze dan niet antwoorden zet je de camper gewoon op een plek en meld je bij de eerste gelegenheid. Twintig minuten rijden naar Canadream.

We gingen nog maar ff eten in Vancouver en besloten terug te gaan naar Granville Island. Eerst ff een Uber bellen, die bracht ons in een kwartier naar de trein, twee dagkaarten met senioren korting gekocht = helft van de prijs en toen een uurtje lightrail/metro, dan met bus 50 naar Granville Island, ongeveer 10 minuten. Zelfs in een stad voor onsdoen grote afstanden.

Heerlijk gegeten bij de Vancouver Fish Company, met op dinsdag en woensdag fles wijn voor de halve prijs. Oesters, Heilbot, Mosselen en een heerlijk dessert in een ambiance uitkijkend over de haven. Goed eten en top service voor een redelijke prijs. Echte aanrader. De shops op Granville Island sluiten vroeg in de avond. Eerst naar het straatleven in de ochtend en dan lunchen of in de middag naar het straatleven en dan dineren. Reserveer in het week-end wel gelijk een tafel als je aankomt.

Donderdagmorgen douchen, ontbijten en op naar Canadream voor het inleveren van de camper en na een grondige inspectie kregen we onze borg terug gestort en konden we tegen tien uur vertrekken naar het vliegveld, Canadream besteld je taxi tegen een vast tarief van 47 dollar, wat een goede prijs is. Je kan je koffers 4 uur van te voren inleveren in Vancouver dus zeeën aan tijd, maar met twee nederlandse stellen gezellig de tijd gedood met het uitwisselen van reiservaringen. Om 13:40 naar de incheck balie. Ik verbaasde me dat er nog zo weinig mensen waren want ik was gewoon rechtdoor gelopen. Later bleek dat een groepje mannen die stonden te kletsen een groot gat in de rij veroorzaakten waar ik onbewust maar gebruik van heb gemaakt, snelle security check en dan weer wachten op het vliegtuig dat te laat aankwam en dus een vertraging van onze vlucht met een uur. 

Van slapen in het vliegtuig kwam weinig en op Schiphol een uur op de koffers gewacht zodat we uiteindelijk om 16 uur in Tynaarlo arriveerden. Na wat eten en drinken om 19 uur het mandje in, met de hoop het tot een uur of zes uit te houden, we zijn nu 36 uur wakker behoudens wat hazeslaapjes. Om 23 uuur werd ik wakker en dacht: ik schrijf het laatste bericht en ga dan weer pitten.

Reacties

Els 25-06-2022 08:27 {{button-63208}}

Welkom thuis! Ook weer lekker.

Rob 25-06-2022 10:22 {{button-63214}}

Mooi dat jullie weer veilig thuis zijn. Nu begint het nagenieten. Rust lekker uit. We bellen volgende week wel ff.

Aly Martens 25-06-2022 15:35 {{button-63223}}

Welkom thuis, bedank voor jullie reisverslag . Ik heb het met veel genoegen gelezen van jullie avonturen.

Jans en Diny Haveman 28-06-2022 09:26 {{button-63326}}

Hallo Rinus en Anneke.
Bedankt voor de prachtige verslagen en foto,s. We praten nog wel eens een keertje na.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan