Vancouver Island: Victoria & Ucluelet.

Door Anneke & Rinus - 24-05-2022 04:11

Deel 2 van ons Canadees avontuur is begonnen. Om 6 uur 's-morgens rijden we van West Vancouver dwars door downtown Vancouver naar Tsawwassen om daar in te schepen op de ferrie naar Vancouver Island. Het is een feestdag dus om deze tijd is de stad bijna verlaten om vujf voor zeven kwamen we aan bij de ferrie en we mochten direct mee met de boot van 07.00 uur, helaas was het bewolkt en lichte regen, zodat we niet veel van de Gulf Eilanden konden zien. Op een stopplaats tussen Schwarz Bay en Victoria gestopt, om te douchen daarna direct maar even boodschappen gedaan en een koffietje gepakt. Onze plek was nog onbezet dus we konden ook direct op de RV side terecht. 

Vanaf de camping kijken we uit op de Salish Sea die direct in verbinding staat met de Noordelijke Stille Oceaan.  De voorzieningen zijn hier super, na alle bomen nu maar weer een beetje uitzicht. Er loopt een pad langs de waterlijn naar Victoria, een prachtige wandeling van ongeveer 5 kilometer. Wat rond gewandeld langs de festiviteiten en terug met de watertaxi naar de West Bay. 

Dinsdagmorgen zijn we gaan fietsen in Victoria, leuke ervaring. Zo kom je toch wat meer te weten over de historie van de stad. Met name het verhaal over de immigratie van chinezen. Belangrijke aanleidingen waren het goud en de aanlag van van de Trans Canada Railway, iemand moest het gevaarlijke werk doen. Chinatown in Victoria was een plek waar alles kon en mocht: gokken, opium en louche handel. Daarna op weg naar Ucluelet, zo een vijf uur verwijderd van Victoria. Het eerste stuk over een te drukke Highway met veel stoplichten is "bourring". Maar de route over de Pacific Rim Highway was weer prachtig. Veel aardverschuivingen leiden tot juli tot werkzaamheden en dus wachttijden ten gevolge van "one lane traffic". Anneke zag vanuit een ooghoek haar derde beer, maar op deze weg kun je niet gewoon ff gaan stil staan. We hebben een prachtige hike gedaan rond de vuurtoren van het schiereiland, met schitterende uitzichten over de Stille Oceaan.

DSC_0001.jpeg      DSC_0008.jpeg      IMG_3651.jpeg

Verder was het wasdag en hebben we gebruik gemaakt van de locale laundromat. Een vieze bende, veel kapotte machines, automaten voor muntjes en zeeppoeder leeg. Dus naar de bank om quarters te wisselen, naar de supermarkt om zeep te halen en verder koffie gehaald, bij de eerste onvriendelijke Canadezen. Met de rugzakken vol, via een omweg, door het dorp heen teruggelopen naar de camping. Wild Pacific Camp hanteert een ander concept dan de asfaltstroken camping plaatsen. Ze hebben plekken met organische vormen die in een halve cirkel liggen. Met aan de voorzijde van de camping Terrace Beach uitkijkend over de oceaan en aan de achterzijde Springcove een inham van de Barclay Sound. Het weer is sterk wisselend, in de ochtend motregen maar aan het eind van de middag weer strak blauw met een zonnetje.

IMG_0652.jpeg/tr-dynamic/9049/album/IMG_0652.2332.333e.jpeg" title="" />

Er is geen goed weer maar alleen slechte kleding, dus verschillende lagen aangetrokken en op pad. Een stuk van de Wild Pacific Trail gelopen van de Light House Loop tot de Artists Loop en terug. Op het dorpsplein vlogen ons drie eagles tegemoet, ze zijn lastig te fotgraferen omdat zij hoog vliegen. In een plaatselijk café, de onvervalste enige en echte Ukee besteld, een hotdog met een topping van ui, pepers, paprika, bruine bonen en ceddar cheese. Mijn onderrug gaat een beetje opspelen maar met onvervalste tijgerbalsem wordt het alweer wat beter. Vrijdag gaan we op weg naar Campbell River. 

IMG_3664.jpeg

 

Reacties

Susan en Harry 27-05-2022 09:11 {{button-61985}}

Wat je zegt over het weer. Is natuurlijk zo. Maar wel jammer toch dat de weer goden jullie niet beter gezind zijn.
Maar het is zoals het is…….
Groetjes van ons

Monique 27-05-2022 10:06 {{button-61987}}

Net jullie verslagen gelezen. Wat een mooi avontuur! Reis veilig en geniet.

Pauline 27-05-2022 13:24 {{button-61989}}

Hoeveel lagen kleding hebben jullie nu aan?

Bert ten Oever 27-05-2022 23:20 {{button-62004}}

Ondanks het weer wat niet altijd meezit, beleven jullie toch leuke dingen. Genieten. Wij zijn inmiddels terug in Nederland. Op de plek waar het zeven weken geleden begon. De camperplaats in Heusden. Toen met jou Rinus, maar nu met Aly. Verder vergelijkbaar met het eten bij Ingeborg.

Jans en Diny Haveman 29-05-2022 22:56 {{button-62082}}

Hallo Rinus en Anneke
We hebben onze atlas van west Canada maar weer eens opgezocht. Dan spreekt het nog meer. Tot Campbell Rover lijkt het me een makkie over de highway maar je kan natuurlijk binnendoor. Hopelijk wordt het weer voor jullie iets aangenamer. In

Agnes 31-05-2022 21:17 {{button-62158}}

Ondanks dat het weer niet helemaal mee zit maken jullie een prachtige reis. En die Anneke, al 3 beren gespot!!
Ga zo door!

Evert en Cora 01-06-2022 00:01 {{button-62160}}

Hey Anneke en Rinus, leuk om met jullie 'mee te reizen'. Geniet van het prachtige Canada. Hopelijk wordt het weer iets aangenamer. groetjes

Anita Karstens 01-06-2022 13:21 {{button-62195}}

Mooi om jullie verhalen te lezen. Jammer van het weer maar gelukkig met extra kleding en een goede regenjas kom je een heel eind.
En pfff 3 beren, dat is wat .

Heel veel plezier en lekker genieten van al het moois
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan