Sea to Sky Highway op naar Vancouver

Door Anneke & Rinus - 21-05-2022 06:38

Een vriendelijke mevrouw in Lillooet, gaf ons alle Provincial Parks Map en Visitors Guide mee. Er zijn er 6: Vancouver, Coast en Mountains; Vancouver Island;Thompson Okanagan, Cariboo Chilcotin Coast, Kootenay Rockies en Northern British Columbia. Ik denk dat je ze bij de visitors centers kan krijgen of bestellen bij BC Parks. 

IMG_0599_2.jpeg

Van Lillooet naar Pemberton, stevige hellingen van soms meer dan 15% en bochten waar 20 km echt de max was. In Pemberton aangekomen bleek Nairn Falls camping vol, veel Canadezen nemen een lang week-end in verband met Victoria Day maandag. Dit is de start van het camping seizoen iedereen gaat er op uit, veel verkeer vanuit Vancouver. In Whistler hebben we geluk op een commerciele camping was net een annulering binnengekomen, voor 95 dollar waren we fully hooked-up. Dat wil zeggen 30 amp elektra, water aansluiting en riool aansluiting. De city water aansluiting leverde water met veel chloor zodat de koffie niet meer te drinken was. Wel een prachtig uitzicht op de ski-pistes van Whistler.

IMG_3621.jpeg

Je kunt je natuurlijk ook even laten afzetten met een helicopter en in de poedersneeuw gaan skieen op 20 mei.

DSC_0018.jpeg

Goed we gaan naar Vancouver voor twee dagen drukte en veel mensen.Capilano River RV Park is een verzameling asfaltstroken naast en tegenover elkaar, er is nauwelijks tot geen ruimte tussen de RV's zodat onze achterburen hun home cinema set tegen de achterwand van de camper hebben geplaats en gezellig met de hele familie DVD's hebben gekeken.Een voordeel is dat op 10 minuten een bus stopt richting downtown Vancouver. Een multiculturele stad en bijna alle culturen hebben hier hun eigen eettentjes. Must see was natuurlijk de Vancouver steamklok niet erg indrukwekkend en elektrisch aangedreven nu, na een lekker biertje weer naar de camping vertrokken en daar in een Trattoria wat gaan eten. 

steamclock.jpeg/tr-dynamic/9049/album/steamclock.2332.333e.jpeg" title="steamclock" />

Het was op tijd rustig en we hebben lekker geslapen. Na het ontbijt naar Vancouver gegaan om met aquabus ferrie een dagje via het water te hoppen naar verschillende locaties, zoals het oude olympisch dorp, het voetbalstadion van de Vancouver White Caps, het Science museum en niet te vergeten Gransville island.

DSC_0039.jpeg

Hornby street dock is ongeveer 20 minuten lopen van downtown en een dagkaart bied je de voordelen om alle locaties te bezoeken. Gransville island springt er uit, gezelligheid, leuke winkeltjes een vers markt en live muziek. Maar ontzettend druk en zeker in het week-end. Wel een echte aanrader.

Morgen gaan we naar Victoria op Vancouver Island, het is morgen Canada day, een nationale feestdag. We willen vroeg op staan om op tijd bij de ferrie die ons van Tsawwassen naar Swartz Bay zal brengen.

Reacties

Jans en Diny Haveman 23-05-2022 21:38 {{button-61929}}

Leuk om met jullie mee te reizen. Veel herkenbaar en ook fijn om te lezen hoe het jullie vergaat. Geniet en nog veel vakantieplezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan