Top 5 nationale parken in Oost-Canada

bijgewerkt op vr 20 jan 2023 13:00

Bij Oost-Canada denk je waarschijnlijk meteen aan de Niagara Falls en de beroemde steden Toronto, Ottawa en Québec. Maar wist je dat er ook prachtige nationale parken zijn? Laat je verrassen door de schitterende en verrassende natuur van Oost-Canada!

Bruce Peninsula National Park, Ontario

Kraakhelder water met grotten en gekke rotsformaties

Oost-Canada Bruce Peninsula National Park

Oost-Canada Bruce Peninsula National Park Oost-Canada Bruce Peninsula National Park

Vereer je de Niagara Falls en Toronto met een bezoek? Wie weet past Bruce Peninsula National Park dan ook op je route. Het noordelijkste deel van het Bruce-schiereiland behoort tot Bruce Peninsula National Park. Het heldere water van Lake Huron omringt zeegrotten, gezonken scheepswrakken, kalkstenen kusten en eeuwenoude cederbomen. Niet verrassend dat kajakken, snorkelen en duiken populaire activiteiten zijn. En als je er toch bent, maak dan zeker een boottocht naar het Phantom Five Marine Park en zet de gekke flowerpots op de foto.

Alles over Bruce Peninsula National Park

La Mauricie National Park, Québec

Zwemmen en kanoën op stille meren tussen de bergen

Oost-Canada La Mauricie National Park

Oost-Canada La Mauricie National Park

De steden Montréal en Quebec City zijn perfect te combineren met enkele nationale parken. Bijvoorbeeld La Mauricie National Park, met zijn dikke 150 meren. Kanoën en zwemmen zijn dan ook populair. Blijf je liever op het droge? Dan volg je de 63 kilometer lange parkweg per auto of camper.

Alles over La Mauricie National Park

Voor echte natuurfanaten: meer nationale parken in de buurt van Montréal en Québec City zijn Mont Tremblant (bergen, via ferrata, kanoën), Hautes Gorges de la Rivière Malbaie (enorm diepe kloven) en Jacques Cartier (riviervallei met elanden, beren en stekelvarkens).

Cape Breton Highlands National Park, Nova Scotia

Slingeren door de Canadese hooglanden

Oost-Canada Cape Breton Highlands National Park

Oost-Canada Cape Breton Highlands National Park Oost-Canada Cape Breton National Park

In het uiterste oosten van Canada ligt de provincie Nova Scotia. Pittoreske vissersdorpjes, ansichtkaartwaardige vuurtorens en serene baaien sieren het schiereiland. Het natuurlijke hoogtepunt is Cape Breton Highlands National Park. In dit beschermde natuurgebied met zijn spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankust vliegen zeearenden boven je, spelen dolfijnen in de zee en zie je geen beren op de weg, maar elanden. De schilderachtige Cabot Trail is een driehonderd kilometer lange route die het nationale park doorkruist.

Alles over Cape Breton Highlands National Park

Forillon National Park, Québec

Spectaculaire foto's op een smalle landtong

Oost-Canada Forillon National Park

Oost-Canada Forillon National Park

Forillon National Park ligt aan de Golf van St. Lawrence. Een spitse landtong doorklieft het water en draagt de naam Cap Gaspé. Onderaan de hoge kaap vind je verstopte baaien en grotten. Je schiet er fantastische foto's en kunt er walvissen spotten.

Alles over Forillon National Park

Gros Morne National Park, Newfoundland & Labrador

Wandelen en varen langs fjorden en watervallen

Oost-Canada Gros Morne National Park

Oost-Canada Gros Morne National Park Oost-Canada Gros Morne National Park

De provincie Newfoundland & Labrador bestaat uit een deel op het vasteland (Labrador) en een groot eiland (Newfoundland). Het eiland is gek genoeg het makkelijkst te bereiken, met de veerboot vanuit Nova Scotia. Newfoundland staat bekend om de voorbijdrijvende ijsschotsen en hoge bergen. Het doet een beetje Noors aan met zijn vele fjorden, watervallen, strandjes en schattige dorpjes met houten huizen. Gros Morne National Park, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is een perfecte wandelspot. Je kunt ook een boottocht maken over een van de fjorden.

Alles over Gros Morne National Park

Op reis naar Oost-Canada

Wil je dit natuurschoon met eigen ogen zien? Bekijk dan al onze routesuggesties voor Oost-Canada. Je kunt het aantal dagen aanpassen, of iets verder gaan en de route bewerken met onze routeplanner (klik in het submenu op 'pas aan met routeplanner'). Je kunt ook van A tot Z een nieuwe route bouwen met onze routeplanner

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan