Korte trip naar Oost-Canada

Afgelopen najaar ging onze collega Elske een week op pad om een gedeelte van Oost-Canada te verkennen. Met een groep reisliefhebbers vloog ze rechtstreeks naar Toronto, vanwaar ze met minivans naar Niagara Falls reden. Uiteraard werden ook Montreal en de prachtige natuur rondom Saints-Alexis-des-Monts niet overgeslagen. Hier vind je de highlights van haar bezoek.

Niagara Falls

Niagara Falls ligt op een kleine twee uur rijden van Toronto. Het begint al te schemeren als de groep incheckt in het knusse hotel. De eerste activiteit van de reis is een bezoek aan de Skylon Tower. Met een gele lift, die je aan de buitenkant van de toren omhoog en omlaag ziet gaan, zoef je naar boven. Vergaap je aan het magische waterspektakel van de Canadese en Amerikaanse kant van de Niagara Falls. Zeker gedurende de avond, wanneer de grootse watervallen verlicht zijn in verschillende kleuren, is het een bijzonder schouwspel.

Niagara Falls


De volgende dag, wanneer een waterig zonnetje zich laat zien, maakt de groep een wandeling langs de imposante waterval. Gekleed in een roze poncho trotseert de groep op een boot de mist en nevel en bekijkt de watervallen vanaf het water. Wil je niet nat worden, maar wel een spectaculair uitzicht op de watervallen? Nuttig dan een maaltijd bij Table Rock. Door de grote ramen heb je een indrukwekkend uitzicht op het water en de voorbijgangers op de boulevard.

Breng als je tijd hebt een bezoek aan de Power Station. Deze ligt op loopafstand van de watervallen. De gids vertelt je over de krachtcentrale en brengt je met een lift bijna 55 meter de diepte in. Je stapt uit bij een gigantische tunnel, waar vroeger het water doorheen liep. Aan het einde van de tunnel kom je uit bij de waterval en kun je prachtige foto’s maken. Mocht je op zoek zijn naar iets spectaculairs boek dan een helikoptervlucht boven de watervallen.

Skyline van Toronto

Toronto

Vandaag staat een verkenningstocht door Toronto op de planning, Canada’s grootste stad. Een drie uur durende fietstour brengt de groep naar de autovrije Toronto Islands, die een spectaculair uitzicht bieden op de stad. De CN Tower, kenmerkend voor de skyline van Toronto, wordt in de middag bezocht. De lift, die je in ruim een minuut naar de bovenste etage brengt, heeft een gedeeltelijk glazen bodem. Bezoekers met hoogtevrees kunnen dus beter niet naar beneden kijken! Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over Toronto. Je ziet hoe de stad aan het water ligt en dat het in sommige opzichten wel iets weg heeft van New York. Zeker als je ook Toronto’s Times Square bezoekt.

Naast de CN Tower vind je Ripley’s Aquarium. De kleurrijke aquaria zijn een leuke afwisseling in het stads- en natuurgeoriënteerde programma. Via een lopende band rol je langs een groot gedeelte van de aquaria en bekijk je de vele vissen en zeedieren van dichtbij.

Saint-Alexis-des-Monts in Quebec

Saint-Alexis-des-Monts

Vanaf Toronto pakt de groep de trein naar Montreal. Wat een belevenis was de vijf uur durende reis in business class! Luxe stoelen, een geweldige service met diverse maaltijden en snacks en vriendelijke medewerkers. Voor een klein bedrag meer, draagt deze ervaring zeker positief bij aan de totale reisbeleving!

In Montreal haalt de groep minivans op en rijden ze in ruim twee uur naar Saint-Alexis-des-Monts. Een plaatsje midden in de natuur en in oktober midden in de kleurrijke Indian Summer. Het hotel in dit gebied organiseert vele activiteiten, zoals hikes (met gids), buggy-tochten en tijdens de schemering beer- & beverobservaties. Mocht je niet uitgekeken raken in de prachtige natuur, rijd dan een uur naar het noorden en bezoek La Mauricie National Park. Dit nationale park is voornamelijk bekend om zijn vele wateren. Pak een kano of ga zwemmen, wandelen of fietsen in dit natuurrijke gebied.

Tip! Uiteraard kun je ook met de trein van Toronto naar Ottawa, de hoofdstad van Canada (en dan naar Montreal). Deze bruisende stad met als bekendste attractie Parliament Hill is zeker een mooie toevoeging aan de reis.

Montreal

Montreal

Kenmerkend aan Montreal is dat oude en nieuwe architectuur door elkaar heen staan. In Old Town vind je veel historische gebouwen, zoals Basiliek Notre-Dame. Laat een gids je door Montreal leiden en zuig als een spons alle informatie op over diverse bouwstijlen, geschiedenis en interessante weetjes. Bijzonder is het ondergrondse gangenstelsel waar je winkels en restaurants vindt. Vanuit Montreal vlieg je rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Wil jij naar Oost-Canada?

Bekijk onze voorbeeldroutes: Oost-Canada

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan