Formule 1

Gierende banden, spectaculaire sprintraces, meeslepende achtervolgingen en het iconische geluid van bloedsnelle Formule 1-wagens. Dat is waar het om draait wanneer raceliefhebbers een Formule 1-race bezoeken in Canada of Amerika. Wist je dat er tegenwoordig maar liefst drie Grand Prix zijn in Amerika en één in Canada? Hieronder laten we je zien welke Grand Prix er zijn, wat de circuits uniek maakt en hoe je deze kunt opnemen in je eigen camperrondreis of autorondreis.

Formule 1, Amerika

De Grand Prix van Las Vegas

Gelegen in het hart van Las Vegas, slingert het gloednieuwe stratencircuit van 6,2 kilometer, zeventien bochten, langs iconische locaties zoals Caesars Palace, het Bellagio en de Venetian. Omdat gemiddelde snelheden gelijk zijn aan die van het circuit van Monza, Italië, zijn er op dit circuit volop inhaalmogelijkheden. En dat betekent niets meer en niets minder dan heel veel actie.

Las Vegas Strip, Nevada

Wat maakt dit circuit zo bijzonder?

Na een lange afwezigheid van meer dan 41 jaar, heeft dit spectaculaire stratencircuit weer een plek gekregen op de Formule 1-kalender. Een race door de straten van de gokstad in Nevada is al een hele beleving met de ‘City of Lights’ als decor. Het is een unieke race die laat in de avond wordt verreden tussen alle lichtjes en tierlantijntjes op De Strip in Las Vegas, terwijl de coureurs snelheden bereiken van ruim 340 kilometer per uur. Afgezien van de race zelf worden er gedurende deze Grand Prix veel evenementen en feesten georganiseerd in Las Vegas, en wij weten dat Las Vegas daarvoor de place-to-be is.

De Grand Prix van Austin

De Grand Prix van Austin wordt ook wel ‘Circuit of The Americas’ genoemd en ligt enkele kilometers ten zuidoosten van de Stad Austin. Deze Grand Prix staat al sinds de jaren ‘50 met grote regelmaat op de Formule 1-kalender en kent vele winnaars, waaronder Hamilton en Verstappen. Laatstgenoemde is in de Verenigde Staten behoorlijk populair en dat betekent dat je ook aardig wat shirtjes en caps van Max Verstappen en Red Bull om je heen kunt vinden.

Formule 1 Ferarri

Wat maakt dit circuit zo bijzonder?

Normaal gesproken is Texas het domein van NASCAR en andere vormen van stockcar racing, dus men vroeg zich af of de Formule 1 hier wel een succes kon worden. Wat bleek, tegenwoordig heeft Formule 1 meer fans in het land dan ooit tevoren. Wil je deze race een keer bijwonen? Boek dan een plek op de tribune bij bocht twaalf. Dit is aan het eind van het langste rechte stuk en enorm populair, omdat hier tijdens de race veel wordt ingehaald.

De Grand Prix van Miami

Dit spectaculaire stratencircuit met het Hard Rock Stadium als epicentrum beschikt over een 5,41 kilometer lang parcours met negentien bochten, drie rechte stukken, drie DRS-zones en topsnelheden van meer dan 340 kilometer per uur. Dan is er nog Miami zelf – beroemd om zijn zandstranden, art-decosfeer, en rijk sporterfgoed. Het is een onmisbare bestemming voor wie de Sunshine State bezoekt.

Kilkenny Castle, Ierland

Wat maakt dit circuit zo bijzonder?

Het Miami International Autodrome, dat in mei 2022 zijn F1-debuut maakte, is een tijdelijk circuit, maar wel ontworpen om een permanent gevoel te geven. Het circuit, dat zich afspeelt in het Hard Rock Stadium-complex in Miami Gardens, is de thuisbasis van de beroemde Miami Dolphins-franchise van de NFL. Het stadium weet hoe je een show moet neerzetten: het heeft zes Super Bowls, twee Baseball World Series en heel wat rockconcerten georganiseerd. Het circuit is ontworpen om inhaalacties aan te moedigen en tegelijkertijd aan de hoogste veiligheidsnormen te voldoen.

De Grand Prix van Montréal, Canada

Krappe bochten, snelle doordraaiers en lange rechte stukken zijn de perfecte combinatie voor een weekend vol spanning en spektakel. Tijdens de Grand Prix van Montréal in Canada, ook wel ‘Grand Prix du Canada’ genoemd, liggen de griplevels bijzonder laag, dit betekent dat tijdens de trainingen meestal genoeg uitglijders te zien zijn!

Formule 1

Wat maakt dit circuit zo bijzonder?

Voor de Wereldtentoonstelling Expo van 1967 werd een kunstmatig eiland gecreëerd in het hart van de St Lawrence-rivier. Na de Olympische Zomerspelen van 1976, die ook in Montréal plaatsvonden, werd het eiland omgetoverd tot een racebaan met de bestaande wegen. De Montrealais, zoals de inwoners van Montréal worden genoemd, houden van hun Grand Prix-weekend en maken er een groot F1-feest van in de week voor de race. Het circuit is omringd door groen en heeft een ontspannen sfeer, wat het een van de meest aangename Formule 1-locaties ter wereld maakt.

Een Formule-1 race bezoeken in Amerika of Canada?

Ben je in de buurt tijdens één van de races in Amerika of Canada of wil je juist je reis plannen op basis van deze races? Kijk hier naar de beschikbare tickets voor elk circuit en plan je eigen rondreis. Kom je er niet uit of heb je hulp nodig bij het plannen van jouw reis? Neem dan contact met ons op of plan gerust een afspraak in.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan