Saint Alexis Des Monts, Québec

Saint-Alexis-des-Monts Quebec Saint-Alexis-des-Monts is een kleine gemeente in Québec. Het is gelegen in de Laurentian Mountains en wordt omringd door valleien, heuvels en honderden meren. Een groot deel van de gemeente maakt deel uit van het Mastigouche Wildlife Reserve, waar jagen, vissen, wandelen en kanoën geliefde activiteiten zijn. In de zomer wordt Saint-Alexis-des-Monts druk bezocht door toeristen. De bevolking is voornamelijk Franstalig.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mastigouche Wildlife Reserve

Saint-Alexis-des-Monts bestaat voor een groot deel uit het Mastigouche Wildlife Reserve, een natuurgebied dat bekendstaat als het ‘land van bergen en meren’. De vele meren zijn populair onder kanoërs en vissers. Ook zijn er speciale paden voor mountainbikes aangelegd, met een totale lengte van ruim 250 kilometer. Het natuurgebied is eveneens geschikt voor (gevorderde) wandelaars. Het Mastigouche Wildlife Reserve biedt onderdak aan vele dieren, waaronder beren, bevers, elanden en reigers.

Saint-Alexis-des-Monts Quebec

Lake Sacacomie

Op een half uur van Saint-Alexis-des-Monts ligt het fraaie Lake Sacacomie. Dit meer ligt in een bosrijke regio en is bezaaid met veel eilandjes. Je vindt hier echte rust, want er mogen geen motorbootjes op het meer varen. Een kanotocht op het meer is dan ook een echte aanrader. Neem je picknickmand mee om op een onbewoond eiland te lunchen! In het meer mag worden gezwommen en vanaf het hotel starten verschillende wandelroutes. Lake Sacacomie grenst aan het Mastigouche Wildlife Reserve

Saint-Alexis-des-Monts Quebec

Festival de la Truite Mouchetée

Elk jaar in juni vindt in Saint-Alexis-des-Monts het meerdaagse Festival de la Truite Mouchetée plaats, dat voornamelijk in het teken staat van de visserij. Naast allerlei viscompetities kun je ook genieten van optredens en uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. Het festival trekt elk jaar tienduizenden bezoekers.

Festival de la Truite Mouchetée, Saint-Alexis-des-Monts

Microbrouwerij Nouvelle France

In Saint-Alexis-des-Monts kun je een bezoek brengen aan de microbrouwerij Nouvelle France. In deze brouwerij worden zeven verschillende bieren gebrouwen, waaronder drie glutenvrije bieren. In Nouvelle France is ook het Economuseum gevestigd, waar je meer te weten komt over de wijze waarop het bier gemaakt wordt. Ook worden ouderwetse technieken getoond, die vroeger gebruikt werden bij de bierproductie.

Microbrouwerij Nouvelle France, Saint-Alexis-des-Monts

River’s Road

Vanuit Louiseville, op ongeveer 30 minuten rijden van Saint-Alexis-des-Monts, kun je de River’s Road rijden. Deze route volgt de Saint-Mauricerivier, waardoor je optimaal kunt genieten van het natuurschoon dat de regio Mauricie te bieden heeft. Door de tussenstops kun je bovendien kennismaken met de cultuur en geschiedenis van Maurice.

Saint-Alexis-des-Monts Quebec

Omgeving

La Mauricie National Parc

Op een uurtje rijden ten noorden van Saint Alexis des Monts ligt dit nationale park. La Mauricie is met haar bossen en meer dan 150 helderblauwe meren een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Er zijn veel buitenactiviteiten mogelijk. Zo kun je zwemmen aan de voet van de watervallen en kanoën of kajakken. Ook heb je ruime keuze uit wandeltochten. Bij het Saint-Jean-des-Piles bezoekerscentrum start de toegankelijke Wabenaki-route (16,2 km), die je door bosland en langs twee meren en twee rivieren voert. De Lac Étienne is een stuk korter (1,4 km) en start bij het Lac Edouard Picnic Area. Kijk voor meer wandelroutes op: http://www.pc.gc.ca/

La Mauricie National Parc

Feiten

Provincie Québec
Regio Mauricie
Oppervlakte 1.100 km²
Hoogte van 150 meter tot 560 meter
Inwoners 3.000
Tijdzone Eastern Standard Time (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan