Mont-Tremblant, Québec

Mont-Tremblant Quebec Skiën, daar draait het voornamelijk om in het stadje Mont-Tremblant, Québec. In de wintermaanden zijn de omringende bergen bedekt met een dik pak sneeuw, waardoor het Mont-Tremblant Ski Resort floreert. Mont-Tremblant is daarnaast een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het gelijknamige nationale park. Met een overvloed aan meren en rivieren is het Parc National du Mont-Tremblant een paradijs voor kanoërs. Het is het oudste nationale park van Québec en ligt midden in Laurentiden (Laurentian Mountains), met Mont-Tremblant als hoogste piek. Het park bestaat uit drie delen, waarvan Diable het meest ontwikkeld is. Vooral dit deel is schitterend om te wandelen en te fietsen. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mont-Tremblant Ski Resort

  Het Mont-Tremblant Ski Resort ligt aan de westelijke flank van de berg Mont-Tremblant. Je kunt over vier hellingen afdalen via verschillende routes. Durfallen kunnen een bezoek brengen aan een van de sneeuwparken, waar je je ski-skills kunt testen op schansjes en andere obstakels. Buiten de wintermaanden trekt het skiresort voornamelijk golfliefhebbers aan. Vanuit de plaats Mont-Tremblant kun je met de gondelbaan bergopwaarts gaan wandelen of van het uitzicht te genieten. 

Ski resort, Mont-Tremblant Quebec

Parc National du Mont-Tremblant

Dit nationale park is het oudste en grootste van de provincie Québec. Het natuurgebied omhelst bergen van miljarden jaren oud: de zuidelijke Laurentiden. Zes rivieren en ongeveer vierhonderd beekjes en waterstroompjes maken Mont-Tremblant-park tot een waar kanoparadijs. De wildernis biedt een thuis aan verschillende zoogdieren, waaronder de wolf. Sportievelingen kunnen zich wagen aan de 'Via ferrata du Diable'; een activiteit die het midden houdt tussen hiken en klimmen over hangbruggen, balken en voetgangersbruggen. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de bergen die je omringen. Je kunt kiezen uit verschillende tochten, die voor beginners duurt drie uur. Je wordt altijd begeleid door een gids. Parc National du Mont-Tremblant is het hele jaar door geopend. 

Mont-Tremblant Park, Quebec

Wandelen

Lijkt een klim- en klautertocht je niets, dan heeft Parc National du Mont-Tremblant ook een ruim aanbod in wandelroutes. De meeste wandelroutes vind je in het Diable-gedeelte van het park. De korte Les Chutes-Croches (720 m) en La Chute-du-Diable (1,4 km) brengen je elk naar een waterval. Ben je op zoek naar meer uitdaging? Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken langere routes, zoals La Roche (5,4 km naar een gletsjervallei), La Coulée (8,2 km naar twee uitzichtpunten) en L'Ours (13,5 km, een stevige klim naar het L'Ours-meer). 

Mont-Tremblant Park, Quebec

Kanoën

Wil je het Parc National du Mont-Tremblant liever vanaf het water verkennen? Ga dan mee met een kanotocht over de Diable-rivier. Onderweg vertelt een gids je meer over de flora en fauna van Mont-Tremblant. De tocht duurt ongeveer drie uur, tussen eind juni en begin september wordt deze regelmatig georganiseerd. Je kunt ook deelnemen aan een rafttour, met keuze tussen een wilde tocht met veel waterversnellingen of een rustigere vaart. Uiteraard is het ook mogelijk om een kano of kajak te huren en op eigen gelegenheid over de Diable-rivier te peddelen (tussen half mei en half oktober, vooraf reserveren). Ga voor meer informatie over activiteiten naar het Centre d'Activités, gelegen in de plaats Mont-Tremblant. 

Mont-Tremblant Park, Quebec

Feiten

Provincie Québec
Regio Laurentides
Oppervlakte 248 km²
Inwoners 10.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

In de wintermaanden is het in Mont-Tremblant gemiddeld enkele graden onder het vriespunt; overdag zal het kwik blijven steken rond de -4 à -7 graden Celsius. De nachttemperatuur kan een stuk verder onder het vriespunt zakken, wat het skiplezier in deze regio mogelijk maakt. In de zomermaanden kan het er gemakkelijk 19 tot 25 graden worden. 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan