Scenic Drives: Cabot Trail

bijgewerkt op vr 31 mrt 2023 11:00

Een rit over de Cabot Trail is een aangename kennismaking met het ongerepte landschap van Cape Breton in de Canadese provincie Nova Scotia. Je slingert langs bossen, zee, rotskusten en ongerepte stranden. Als je naar Oost-Canada gaat, is deze weg een echte must-drive.

Cabot Trail: feitjes

  • Waar: Cape Breton, Nova Scotia (Canada)
  • Lengte: 300 kilometer
  • Wanneer: juni - half september
bezienswaardigheden nova scotia cabot trail

Rotskusten en valleien

Via de Cabot Trail maak je kennis met het ongerepte landschap van Cape Breton Island in de Canadese provincie Nova Scotia. De rondweg slingert langs heuvelachtige landtongen, zandstranden, rotskusten en groene valleien. Vaak starten reizigers hun rondrit in Baddeck, een kleine stad aan het binnenmeer Bras D’Or. Vanuit Baddeck rijd je naar Chéticamp aan de westkust. Vanuit dit vissersdorp met kleurrijke houten huizen kun je mooie wandelingen maken door naaldwouden of langs de Golf van St. Lawrence. Een aanrader in Chéticamp is een walviscruise: tussen juni en september varen er dagelijks meerdere boten uit op zoek naar deze reusachtige zeedieren. En vaak met succes! Liefhebbers van wandelaars kunnen terecht op de Ceilidh Trail.

bezienswaardigheden nova scotia cabot trail bezienswaardigheden nova scotia cabot trail
bezienswaardigheden nova scotia cabot trail bezienswaardigheden nova scotia cabot trail

Cape Breton Highlands

Vlak boven Chéticamp start het Cape Breton Highlands National Park. Voor ongerepte landschappen ben je hier aan het juiste adres. De Cabot Trail doorkruist een groot deel van dit beschermde natuurgebied. Velen vinden dit deel van de route het spectaculairst. Na een tocht langs hooglanden en rivierdalen doemen aan de kust steile kliffen en rotsformaties op. En dat terwijl zeearenden boven je vliegen, dolfijnen in de zee spelen en elanden zomaar langs de weg staan te grazen. In het park zijn diverse mooie wandelroutes, de Skyline Trail (7,5 km) langs kliffen naar de top van French Mountain is er beslist een van.

bezienswaardigheden nova scotia cabot trail bezienswaardigheden nova scotia cabot trail

Ingonish

Vanuit het Cape Breton Highlands National Park volg je de Cabot Trail in zuidelijke richting naar Ingonish, dat bestaat uit een aantal samengevoegde plaatsen. Het leukst om te bezoeken is Ingonish Beach: een uitgestrekt zandstrand waar je een duik in de Atlantische Oceaan of een van de zoetwatermeren kunt maken. Je reis eindigt in St. Ann’s, waar je kennis kunt maken met de Keltische gastvrijheid en geniet van vers gevangen krab of kreeft.

bezienswaardigheden nova scotia cabot trail
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan