Top 9 bezienswaardigheden Rocky Mountains Amerika

door Onze redactie vr 14 aug. 2020 8:30

De Rocky Mountains, ook bekend als de Rockies, vormen een 4.800 kilometer lang hooggebergte, met pieken tot een hoogte van 4.401 meter. De Rockies strekken zich uit van New Mexico in de Verenigde Staten naar het noorden van British Columbia in Canada. Je vindt hier talloze bezienswaardigheden zoals Yellowstone, Grand Teton en Mount Rushmore. In deze blog: de negen beste bezienswaardigheden van de Rocky Mountains in Amerika!

1. Yellowstone National Park, Wyoming

Yellowstone National Park ligt op een slapende supervulkaan. Al deze vulkanische activiteit in Yellowstone zorgt voor spuitende geisers, kleurrijke heetwaterbronnen en indrukwekkende natuur met maar liefst 290 watervallen. Het is niet voor niets dat Yellowstone een van de populairste parken is in de Verenigde Staten. De beroemdste en actiefste geiser in Yellowstone is ongetwijfeld Old Faithful, deze geiser spuit ongeveer elk anderhalf uur water en stoom de lucht in. Verder vind je hier heetwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog: van feloranje tot knalblauw en gifgroen, zoals de grootste van het park: Grand Prismatic Spring. Yellowstone heeft zelfs zijn eigen Grand Canyon! De kolkende Yellowstone-rivier baant zich een weg door de 32 kilometer lange kloof. En alsof dit niet genoeg is, is er in dit park ook nog een grote kans dat je op het nodige wildlife stuit. Houd je camera in de aanslag voor wapitiherten, bizons en met wat geluk zelfs (grizzly)beren of een wolvenroedel.

Grand Prismatic Spring

Kudde bizons voor Old Faithful Grand Canyon of Yellowstone

2. Rocky Mountain National Park, Colorado

Een walhalla voor natuurliefhebbers. Zo zou je Rocky Mountain National Park kunnen omschrijven. Het park heeft 76 bergen die hoger zijn dan 3.000 meter en die je goed kan beleven per auto of via een wandeling. Vooral in de Bear Lake-regio vind je prachtige wandelroutes. Hier kun je wandelen rondom Bear Lake, naar Emerald Lake of naar Mills Lake. Genoeg prachtige meren in de regio dus. Geniet je toch liever vanuit je auto of camper? Volg dan de Trail Ridge Road. Deze 77 kilometer lange weg brengt je naar een hoogte van 3.700 meter en langs meerdere bezienswaardigheden.

Emerald Lake Rocky Mountain National Park in de herst

Bear Lake Trail Ridge Road

3. Glacier National Park, Montana

In Glacier National Park (niet te verwarren met zijn naamgenoot in British Columbia) liggen talloze mooie plekjes: van ruige bergpieken en gletsjers tot felblauwe meren. De inheemse bevolking beschrijft het gebied al eeuwenlang als ‘Shining Mountains’ en ‘Backbone of the World’. Je kan de 80 kilometer lange Going-to-the-Sun Road volgen dwars door Glacier National Park langs verschillende bezienswaardigheden en panorama’s. Leuke stopplekken aan de Sun Road zijn de 152 meter hoge Bird Woman Falls en de Weeping Wall. De naam zegt het al: het water gutst hier in straaltjes van de rotsen.

Let op: Omdat de Going-to-the-Sun Road zo hoog ligt, is hij alleen van eind juni/begin juli tot half september/begin oktober volledig sneeuwvrij (gemaakt) en dus geopend.

Lake McDonald Glacier National Park

Two Medicine Iceberg Trail

4. Grand Teton National Park, Wyoming

Een ander indrukwekkend nationaal park in de Rocky Mountains is Grand Teton, vernoemd naar de hoogste berg van het park, de 4.197 meter hoge Grand Teton. Het park bestaat uit twee verschillende delen. In het oosten ligt de vallei Jackson Hole en in het westen ligt de steile Teton Range met acht pieken hoger dan 3.600 meter. Onze favorieten in het park zijn raften op de Snake River, de verlichte toppen fotograferen en wildlife spotten bij zonsonpgang en de wandeling naar de Hidden Falls. Dieren die je hier veel ziet zijn bizons, elanden, otters, bevers, antilopen en beren.

Grand Teton National Park

Cascade Canyon Jackson Lake

5. Black Canyon of the Gunnison National Park, Colorado

De Gunnison River heeft in twee miljoen jaar tijd de Black Canyon of the Gunnison uitgesleten. Hierdoor is de Black Canyon een van de langste, diepste en smalste kloven ter wereld. Het zwarte gesteente lijkt extra donker aangezien de 600 meter hoge wanden amper zonlicht vangen. Neem zeker een kijkje bij het uitzicht op de Painted Wall, een rotswand doorspekt met lichtere rotsen. Met zijn 685 meter is het de hoogste rotswand van Colorado. Als je de Gunnison River van dichtbij wil zien moet je de East Portal Road volgen.

Black Canyon of the Gunnison

Gunnison River Black Canyon Gunnison Point

6. Mesa Verde National Park, Colorado

Ben jij benieuwd hoe de voorouderlijke Pueblo in het jaar 550 leefden? Dan moet je een bezoek brengen aan Mesa Verde National Park. Mesa Verde is het enige nationale park dat niet bekend staat om de natuur, maar om zijn geschiedenis. In het park krijg je een indruk van hoe de voorouderlijke Pueblo hier leefden. Zij leefden hier tot de dertiende eeuw en bouwden hun huizen op beschutte plekken zoals onder overhangende rotsen. Deze huizen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Handig om te weten is dat niet alle huizen zomaar bezocht kunnen worden, bij sommige moet je een rondleiding reserveren. We raden je aan om eerst langs het bezoekerscentrum te gaan.

Spruce Tree House

Far View House Balcony House

7. Great Sand Dunes, Colorado

De grootste zandduinen van Noord-Amerika vind je in Great Sand Dunes National Park & Preserve. Het park bestaat naast zandduinen ook uit bergen, bergmeren, toendra’s naaldwouden en draslanden. In het westen van het park vind je de hoogste zandduinen. De makkelijkst bereikbare zandduin is de High Dune en de allerhoogste in Noord-Amerika is de Star Dune. Je kan hier wandelen, maar ook sleeën en sandboarden! Aan de rand van de zandduinen ligt Medano Creek, in april en mei is dit een populaire locatie om te zwemmen.

Great Sand Dunes

Medano Creek Great Sand Dunes

8. Badlands National Park, South Dakota

In Badlands National Park vind je indrukwekkende rotsformaties, hoge pieken, diepe canyons, prachtige uitkijkpunten en een uitgestrekte prairie die het leefgebied is van bizons, dikhoornschapen, prairiehonden en de bedreigde zwartvoetige fretten. Het park staat bekend om zijn paleontologische vondsten uit het tijdperk van zo’n 30 miljoen jaar geleden. Zo zijn hier fossielen gevonden van neushoorns en sabeltandtijgers. De hoofdweg door het park is de 45 kilometer lange Badlands Loop Road. De weg loopt tussen de Pinnacles Entrance in het noorden en Ben reifel Visitor Center in het zuidoosten en loopt langs de Badlands Wall en diverse uitzichtpunten.

Zonsondergang in Badlands National Park

Loop Road Badlands National Park

9. Mount Rushmore, South Dakota

In de Black Hills nabij Keystone in South Dakota vind je Mount Rushmore National Monument, een van de bekendste bezienswaardigheden ter wereld. Het monument toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte sculpturen van vier presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. De Amerikanen vinden dat deze vier presidenten Amerika groot hebben gemaakt. In de buurt van Mount Rushmore vind je ook nog het Crazy Horse Memorial en Custer State Park. Het Crazy Horse Memorial is een sculptuur in aanbouw van de beroemde Noord-Amerikaanse indianenleider Crazy Horse. Het monument is dus nog niet af maar het gezicht van Crazy Horse is al duidelijk in de berg te zien. Custer State Park staat bekend om zijn kudde van 1.300 bizons. Je kunt de het park verkennen via drie indrukwekkende routes: Needles Highway, Wildlife Loop Road en Iron Mountain Road.

Mount Rushmore

Crazy Horse Memorial Custer State Park Roundup

Ook leuk om te lezen

Nog niet genoeg gelezen over de Rocky Mountains? Bekijk onze andere blogs over de Rocky Mountains. En bekijk onze rondreizen door de Rocky Mountains.

Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan