Emma Broekhuizen

Vroeger plakte Emma haar reisdagboek vol met bloemetjes en bonnetjes. Tegenwoordig staat 'ie online en vol met foto's en muziek. Als tekstschrijver voor Tioga Tours produceerde Emma stapels artikelen over steden, dorpen, natuurparken en geschiedkundige kwesties in Amerika en Canada. Nu verslindt ze Lonely Planets, reisprogramma's en travelblogs. Intussen weet ze behoorlijk wat van deze twee landen! Na haar campertrips door West-Amerika en Yukon is haar honger om de wereld te zien nog lang niet gestild.

Emma

Blogs van Emma Broekhuizen

Typisch Amerikaans

Mon 12 Sep 2016 9:00

Amerika. De Verenigde Staten. De USA! Na lang dromen en sparen is het zover: je bent aangekomen in het land waar álles groot (en mooi!) is. En waar sommige dingen heel anders zijn dan thuis. In deze blog: Typisch Amerikaans, wat jullie opviel tijdens jullie (eerste) bezoek aan Amerika.

7x de mooiste campings van Zuidwest-USA

Tue 23 Aug 2016 9:15

Tijdens je camperreis door Amerika heb je een ruime keuze aan campings. Het is het leukst om commerciële campings met wifi, zwembad en warme douches af te wisselen met natuurcampings op schitterende plekken met toiletten als enige service. In deze blog: mijn favoriete campgrounds in Zuidwest-Amerika.

Lovely Lakes in West-Canada

Sun 31 Jul 2016 10:00

West-Canada herbergt veel spetterende meren. Iedereen kent 'Jewel of the Rockies' Lake Louise in Banff en Maligne Lake in Jasper, maar er is nog zo veel meer! In deze blog: zes adembenemende meren in West-Canada.

Gratis bezienswaardigheden in New York

Thu 30 Jun 2016 9:00

‘Start spreading the news, I'm leaving today - I want to be a part of it, New York, New York’, brengt Frank Sinatra zijn ode aan de wereldstad. New York voert de verlanglijstjes van veel reisliefhebbers aan. Hier kun je dagen, weken, maanden rondstruinen om alle uitzichten, parken, wolkenkrabbers en musea te bewonderen. Omdat zo’n stedentrip al prijzig genoeg is, tippen we zeven gratis bezi...

Reis in beeld: Wild West Canada

Wed 15 Jun 2016 9:40

West-Canada is een ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en wilde dieren. Je vindt er besneeuwde bergen, stranden, naaldbossen, gletsjers en helderblauwe meren. Met wat geluk spot je elanden, beren of walvissen. Tijdens de auto- of camperreis The Wild West maak je kennis met veel natuurschoon en de stad Vancouver. De besproken reis duurt 21 dagen, maar kan ook langer of ko

Grand Canyon: groots met een hoofdletter G

Mon 30 May 2016 16:09

De Grand Canyon: Groots met een hoofdletter G. Deze 443 kilometer lange kloof in Arizona is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Amerika. Grand Canyon National Park is verdeeld in de North Rim en de druk bezochte South Rim, die beter toegankelijk is en doorgaans beter weer heeft. Hoe maak je een bezoek aan Grand Canyon onvergetelijk? In deze blog: mijn top vijf gave activiteit

We love Wildlife

Sun 24 Apr 2016 8:00

Wildlife zien maakt je reis door Amerika of Canada extra bijzonder. Een kudde bizons op de weg, een moederbeer met jongen; grijp je camera of geniet in stilte. In deze blog: de vijf indrukwekkendste dieren van Amerika en Canada.

Top Trails: Mist Trail

Wed 13 Apr 2016 9:00

Yosemite National Park in Californië wordt geroemd om haar ruige rotsformaties, ongeëvenaarde vergezichten en ruisende watervallen. Vanaf de Mist Trail kun je Yosemite in volle glorie bewonderen. Terwijl je van het ene naar het andere indrukwekkende uitzicht wandelt, wil je het liefst voortdurend foto’s maken - zoals eigenlijk overal in West-Amerika.

Scenic Drives: Cabot Trail

Mon 11 Apr 2016 10:00

Een rit over de Cabot Trail is een aangename kennismaking met het ongerepte landschap van Cape Breton in de Canadese provincie Nova Scotia. Je slingert langs bossen, zee, rotskusten en ongerepte stranden. Als je naar Oost-Canada gaat, is deze weg een echte must-drive.

Fotoserie Glacier National Park

Sun 27 Mar 2016 10:00

Bossen, bergweiden, meren, gletsjers en ruige bergpieken: alle natuurpracht is aanwezig in Glacier National Park in de Amerikaanse staat Montana. De inheemse bevolking noemt het gebied 'Shining Mountains' en die titel is niet voor niets. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op honderden kilometers aan wandelpaden. In deze fotoserie: de hoogtepunten van Glacier National Park.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan